söndag 5 oktober 2014

Racerapport Raid Uppsala

Det är nästan två månader sedan det senaste inlägget här på bloggen och vi har haft en lite lugnare period i familjen och kommit igång med vardagen igen efter sommaren. Jobb, skola, träning, FysEk- aktiviteter och allt annat som ska in i vardagen. Vi har nu hittat ett ganska bra flow och veckorna börjar rulla på. Vi har kommit igång med träningen igen och fokus för oss båda är framförallt simningen och styrka. Linda försöker även komma igång med löpningen igen efter graviditeten. Vi har en grov plan för träningen fram till nästa års mål och det ser ut som tidigare, ungefär en fjärdedel styrka, löp, cykel och simning. Sen dyker det förstår upp massa annat roligt som man vill testa på men grundplanen är fokuserad VM och Ironman Haugesund.

En sån rolig grej som dök upp var Raid Uppsala. Jag har länge funderat på att testa på multisport och när jag fick chans att hoppa in i ett lag då Johan S blivit sjuk så tog jag chansen, lite på volley. Efter tusen frågor till Peter S, som kört RAIDen några gånger, så kände jag mig ganska redo på lördag morgon. Peter hämtade startkuvert och kartor och kom sen förbi hemma hos oss för lite kartgenomgång. även klubbkamraterna Pablo och Francis, som körde tillsammans, kikade förbi. Min gamla orienteringskunskaper kom väl till pass och jag började inse att det var en ganska lång tävlings som väntade.

Vi tog bil till SLU, tävlingcentrum, och vi hann precis göra oss klara innan starten gick. Vi började med en kort prolog, 1.6km löpning. Vi tog det ganska lugnt och det var svårt att springa förbi folk på den smala stigen. Vi ökade lite sista biten och plockade en del in mot växlingen till den första MTB-orientering där vi växlade som 17:e lag.

Foto: Erik Melin
Cyklingen började bra och vi försökte hålla ett högt tempo samtidigt som jag hade koll på orienteringen. Det var dock lite "döfött" att ligga och dra och orientering åt hela klungan bakom oss så vi slog av på takten lite för att inte slita för hårt och låta andra orientera själva. Det rullade på bra och vi plockade en del placeringar och var uppe på en 6:e plats när Peter fick punktering. Han skötte slangbytet exemplariskt och efter 6 minuter var vi på väg igen. Vi var nu nere på 17:e plats igen när det var dags att växla till orientering.

Orientering började med en lång löpsträcka där vi sprang på ganska bra och plockade ikapp den klungan vi tappat vid punkteringen. Efter en liten bom två kontroller senare så tappade vi åter igen några placeringar men vi var snabba i skogen och plockad åter igen några placeringar innan det var dags för växlingen och ytterligare ett MTB-moment.

Vi tryckte på ordentligt men Sunnerstabackarna slet på Peter ben och när vi nåde toppen, halvvägs in i momentet, hade han kramp i vaden så vi fick stanna och stretcha. Pablo och Francis stannade även de och hjälpte Peter. Vi cyklade nu lite lugnare och men tack vare ett bra vägval från Synnerstaområden till SLU så växlade vi ut som 9 på kanotpaddlingen.

Foto: Erik Melin
Foto: Erik Melin
Foto: Erik Melin
Vi hade aldrig tidigare paddlat tillsammans men Peter hade fått lite tips från Francis dagen innan. Vi försökte hitta et bra flyt och Peter styrde kanoten spikrakt! Trots detta så knappade de två bakomvarande båtarna in på oss och de passerade oss under den sista delsträckan. Vi klev upp ur vattnet som 11:a och nu väntade en sprintorientering.

Vi satte högsta fart så fort vi lämnat kanoten för att plocka in framförvarande lag. Med sträckplaceringarna 2, 1, 2, 5, 4, 4, 3 så kom vi ikapp ett av lagen precis innan mål och sprang in på en 10:e plats.
Spurten!
Här hittar ni alla data från tävlingen:
https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=d708692638b1b846e91631341d4713b9

Jag kommer definitivt köra fler multisporttävlingar, det var riktigt skoj. Orienteringen kändes riktigt bra så det kanske även blir en orienteringstävling framöver. Är det någon som har något förslag på roliga multisport- och orienteringstävlingar i närheten så hojta till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar