fredag 8 augusti 2014

Toppar och våfflor

Vår vistelse i Tänndalen närmar sitt slut och vi har haft några riktigt fina dagar.
I onsdags hann jag och Erik ut på en kul cykeltur innan regnet kom. Vi testade MTB-banan from utgick från Fjällnäs. Det var en lagom utmanade runda med inslag av kalfjäll, snabba och utmanande partier. En av övergångarna av Anderssjöån hade dock förstörts i vinter och ännu inte lagats så vi fick vada för att ta oss över. På eftermiddagen besökte vi marknaden i Funäsdalen som inte var särskilt spännande.
Vadplats!


Igår åkte vi till Ramundberget och gick Mickelina rävs stig på förmiddagen. En perfekt runda för barnen! Man åker stollift upp på toppen och sen går man en slingrande stig, 1.7 km, ned igen med massor av spännande saker att titta på längs vägen.


Efter en snabb lunch på Fjällgården i Ramundberget åkte vi upp till Djupdalsvallen. Vi gick därifrån upp på Mittåkläppen, 2.5 km enkel väg och 400 höjdmeter. Iselin tog täten och gick före oss hela vägen upp...
Linda, Vickan och barnen åkte därefter hem medan jag och Erik åkte vidare till Messlingen och Mittån för att fiska. Vi hade dock blivit förvarande på att det var svårt att få någon fisk nu när det är så mycket vatten. Vi tyckte dock ändå att det var värt ett försökt och spenderade hela kvällen på några av de fiskeställen som finns med i fiskeguiden.


Idag har vi åter igen bestigit en topp och ätit våfflor. Denna gång utgick vi från stugan och gick upp på Lill-skarven. Där åt i lunch innan vi gick vidare till Andersborg för att testa våfflorna. Vi har nu testat tre av områdets våffelstugor och nedan har ni mitt omdöme


Våffelstugebetyg

Kariknallen, 4/5
Belöningskänsla: 4/5
På sommaren tar man sig endast dit till fots eller på cykel. 3 km från närmast bilparkering och en ordentlig stigning gör att våfflan känns som en riktig belöning.
Frasvåffla: 4/5
Bra frasighet men saknade den där sista finishen. Rikligt med vispgrädde och god sylt.
Miljö 4/5
En klassisk fjällstuga på en topp med en härlig utsikt.

Djupdalsvallen 3.67/5

Belöningskänsla: 2/5
Det finns många sätt att ta sig dit men vi valde att köra bil. Detta gjorde att vi inte kände att vi förtjänade en våffla direkt utan först efter att vi bestigit Mittåkläppen.Möjligheten att ta bilen upp och äta våfflan för att sen ta bilen ned drar ned betyget.
Frasvåffla: 5/5
Områdets bästa våffla men perfekt frasighet  och väl avvägd mängd sylt och grädde - top notch!
Miljö 4/5
En gammal färbodvall som ger en härligt genuin känsla. Vägen dit över fjället bidrar till betyget

Andersborg 2.67/5
Belöningskänsla: 3/5
1.6 km från fjällparkering på en väldigt ordnat led med mspänger fr minsta tillstymmelse till vatten gör att våfflan är lättillgänglig. Det finns dock många andra vägar dit och vi valde att ta oss dit via Lill-skarven vilket förhöjde vår känsla. Men betyget blir ändå lågt.
Frasvåffla: 3/5
Helt ok våffla men inte särskilt frasig. Hemmagjord jordgubbsröra men hjortronsylten var av enklare köpe-typ.
Miljö 2/5
En tråkig utsida men ganska mysig insida men inte den riktigt fjällkänslan

Imorgon gör vi en kort dagstur innan vi åker vidare mot Östersund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar