onsdag 23 juli 2014

Utrustningen inför Amfibiemannen

Sommarvärmen har tagit ett ordentligt grepp över Uppsala och inför SMHI har utfärdat en varning för varmt väder inför fredagens amfibieman. Jag och Martin har under de senaste veckorna kör några Swim-Run pass tillsammans och testat utrustningen. Ett av passen var under en av de riktigt varma dagarna för två veckor sedan och att springa i våtdräkt i närmare 30 grader var svettigt! Sedan dessa har vi klippt benen och ärmarna på dräkten och hoppas att det hjälper. 

Sista testpasset körde vi i söndags i Morga Hage. Det var en grymt härligt kväll med en spegelblank Mälare och blå himmel. Vi testade lite olika löp- och simsträckor och att köra med vätskebälte, lina m.m. Nu har de flesta bitarna fallit på plats vad det gäller prylarna inför tävlingen och vi har fått bra tips av våra vänner som kört några tävlingar tidigare. Det är några små frågetecken kvar men de kommer vi räta ut innan start på fredag.  Vi kommer att köra med följande men några små skillnader mellan oss.
  1. Skins TRI400 linne. Ett tight och skönt tri-linne med två fickor där vi får plats med energi och första förband.
  2. Skins A200 löpartights
  3. Foor Classic våtdräkt med avklippta ärmar.
  4. Skins vadtights håller vaderna fräscha och pigga.
  5. Lasportiva Bushido trailskor
  6. Huub dolme från Mantra Sport
  7. Speedo Paddlar
  8. Zoogs Predator Flex simglasögon
Vår plan är att köra ganska enkelt och inte med så mycket grejer. Eventuellt tillkommer vätskebälte, vilket inte är optimalt att simma med men kan vara avgörande för vätskenivåerna och saltbalansen under dagen. Har vi missat något? Den stora funderingen nu är på vilka löpningar man ska dra ned dräkten för att svalka kroppen och när man ska kötta på. 

Här är lite bilder från veckan
Busungarna vid en sjö, en vanlig syn de senaste veckorna 
Linda och Iselin cyklade MTB i Morga hage
Rödbetsjuice som uppladdning
Karin fortsätter att överraska på Fyrishov, nu med dyk och volter

1 kommentar: