fredag 18 juli 2014

5000m på Studan!

Några ganska bra träningsdagar avslutades idag med 5000 m bana. Mantra Sport anordnade ett sanktionerat lopp för alla som ville. Vi körde i två heat och jag startade i det andra heatet. Tur var väl det för i det första gick det undan, där hade jag blivit varvad av alla. Jag har aldrig tidigare sprungit 5000 m och visste därför inte riktigt vad jag skulle gå för. En tid under 18 vore skoj och kanske möjligt. Jag och Martin sprang intervaller på Studan i tisdags och då kändes det som att en tid kring 18 fanns i kroppen.

Efter att sett heat 1 och förstått att det väntade drygt 20 min av plåga så radade vi upp oss på startlinjen och Jenni visslade iväg oss. Gustav tog snabbt täten och jag la mig strax bakom de första 200 m. Benen kändes tunga i första kurvan och jag tänkte att det här blir tungt. Efter 200 gick jag om Gurra och benen kändes nu lite lättare, lite nervositet som släppte kanske? Gurra låg tät i ryggen i 3 k och såg till att jag inte slog av på farten. Därefter släppte han och nu försökte jag öka lite de sista 2 k men kilometertiderna pekade mot en tid strax över. Jag kände mig relativt pigg hela loppet och ökade farten på den sista kilometern och gick i mål på 18:19, vilket jag är nöjd med och förstås pers då jag aldrig sprungit sträckan tidigare.
Målgång!
Jag disponerade loppet bra men kilometertiderna hade behövt vara 4 s snabbare för att komma under 18. Nu blev det 3:38, 3:42, 3:44, 3:40 och 3:34. Tack Mikko och Robin för bildernn och Mantra för ett kul arrangemang!

Under vecka som kommer så är fokus på Amfibiemannen. Jag och Martin ska försöka köra något till pass tillsammans innan tävlingen för att testa grejerna. Vi körde ett riktigt härligt pass i onsdags kväll på en spegelblank sjö i Marielund. Utrustningen börjar kännas bra nu och jag tror att vi kommer ha en grymt rolig dag i Roslagsskärgården nästa fredag.
Martin men nyklippt våtdräkt, redo för simning!
Från förmiddagens cykeltur med cykel-Alx som innehöll misslyckade KOM-försök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar