tisdag 17 juni 2014

Uppsala Triathlon

Den senaste veckorna har det varit väldigt mycket att göra, framförallt förberedelser inför Uppsala Triathlon som gick av stapeln i söndag. Arbetet med tävlingen har flutit på riktigt bra under våren och med två veckor kvar så kändes det som allt var under kontroll och vi kunde fokusera på de sista detaljerna. Ungefär i samma veva som dessa tankar ringde de från länsstyrelsen och meddelade att vi fått klart men vårt tillstånd om "tävling med fordon på väg" men att vi måste ändra banan då tävlingen sammanföll med biskopsinstallationen. 

Hur mycket vi var tvungna att ändra banan var väldigt oklart och ingen kunde ge några klara besked. Vi förde en dialog med polis, kommun, kyrkan, hovet och SÄPO och efter några dagars fick vi klart att vi kunde vara kvar på St Eriks Torg men behövde ändra cykelbanan. Efter lite hårt arbete med bandetaljerna fick vi slutligen ett nytt tillstånd och vi kunde under de sista dagarna fokusera på detaljerna.
Mange kontrollerar startbryggan
Funktionärs-kiten fixades
Växlingsområdet tar form
En av alla de cyklar som lyftes ur ån innan start
Den blå mattan rullades ut innan vi gick hem på lördag kväll
Förberedelserna under fredagen och lördagen flöt på riktigt bra och det var med spänning som jag lämnade ett färdigställt tävlingsområde på lördag kväll. Det blev en tidig morgon på söndagen och de första tävlande började komma redan 0630 för att köa till efteranmälningen - riktigt kul.

Dagen flöt på riktigt bra och överlag jag riktigt nöjd med tävlingen. Självklart finns det en rad saker som vi tar med oss till nästa år men för att vara den första stora triathlontävlingen som arrangeras i Uppsala så gick det riktigt bra. Ser redan fram emot nästa år. Stort tack till alla ni som kom och tävlade och till alla funktionärer som ställde upp och hjälpte till!
Glada funktionärer
Tävlingen är igång!

Med lätta steg runt borggården
Starten för Senior herr
Publikvänlig simbana!
Hemmafavoriten "Rovdjuret från Rembo"
Eva Nyström segrade i senior Dam
Nu ska jag försöka komma igång igen inför SM i Motala. Hur formen är är väldigt svårt att säga och inte så mycket att göra åt på 10 dagar. Fokus ligger nu på att inte bli sjuk efter några långa och stressiga dagar samt att köra lite testpass under denna vecka.

1 kommentar:

  1. Kanon arrangemang! Bra jobbat.
    Hälsningar Andreas

    SvaraRadera