lördag 7 juni 2014

Klubbmästerskap 2014

Igår var det åter igen dags för IK Fyris klubbmästerskap i triathlon, ett av årets höjdpunkter. Förra året hade vi en strålande dag och förutsättningarna var nästan ännu bättre i år. En skillnad mot förra året var att vi inledde dagen med en tävling för alla de barn som börjat i klubben. Vi åkte ut i god tid för att reka och markera ut banan för barnen och förbereda växlingsområdet. Vi har även fått låna en målportal av Svenska Triathlonförbundet som vi blåste upp. När vi var klara så började barnen dyka upp och även många av de vuxna som skulle köra vuxentävlingen kom tidigare för att hejja. 


Efter en genomgång av banan med barnen så körde vi igång och alla barnen kämpade på riktigt bra. Vi hade två olika banor, en för de lite större barnen (6-9) och en för de lite mindre (4-5). De som inte kunde simma fick istället börja med att springa i vattnet. Sen gav de sig iväg på den ganska tekniska cykelbanan kring grusgropen. Efter genomförd cykling så väntade 600 m löpning innan de sprang i mål med ett stort leende. 


Efter att alla gått i mål hade vi en prisutdelning där all deltagare fick en påse med priser som vi fått av vår klubbsponsor Venkanto/Triathlonbutiken, stort TACK!

Efter att barntävlingen var över var det dags att börja ladda för vuxentävlingen. Jag hann precis få ordning på utrustningen innan det var dags för en kort genomgång innan start. Det var precis samma som förra året; 750 m sim, 20 km cykel och 5 km löp.

Jag kom iväg bra vid starten och hittade ganska snabbt en bra position vid simningen. Vid vändpunkten kändes det riktigt bra och jag försökte trycka på lite extra på vägen tillbaka. jag kom upp som 8.a ur vattnet, drygt 2 minuter snabbare än förra året. Kul att vinterns simträning gett resultat. 

Växlingen till cykeln gick bra och jag försökte hitta ett bra tempo direkt. Plockade snabbt två placeringar men visste att jag hade några starka cyklister bakom mig. När jag mötte ledande Oskar Djärv så hade jag hunnit betydligt närmare vändpupnkten än förra året vilket kändes riktigt bra och klubbkamraterna Peter S och Johan S var inte så väldigt långt före. Efter vändningen försökte jag hålla uppe tempot men tröttnade lite på slutet. Mikko, en fd elitcyklist, och nyklomlingen Johan L, som är riktigt stark på cykeln, cyklade om mig under sista biten av cyklingen. Cykeltiden blev 31:07, nästan 3 minuter snabbare än förra året. 
Gladast på banan enligt fotograf Jacob S
Jag växlade ut på löpningen tillsammans med Mikko och Johan men då jag haft problem med vaden sedan förra lördagens löppass så släppte jag dem direkt och tog det lugnt för att inte riskera vaden. Valde att köra med min "vad-tights" från skins för att få lite extra kompression på vaden. Jag tappade ytterligare en placering under löpningen till duathleten Anton och kom i mål som 8:a.  Löptiden var en dryg minut sämre än förra året men då tog jag det lugnt och kontrollerat. 


8) Oscar Ek, Fyris                12:26 (sim) + 34:57 (T1, cykel, T2) +  10:13/ 9:35 (Löp)  = 1:07:11

Sluttiden blev 3 minuter bättre än förra året vilket känns riktigt bra! De senaste veckorna har det blivit väldigt lite träning men formen verkar trots det ganska bra. Under veckan som kommer blir det nog svårt att få till så mycket träning då det är mycket att göra inför Uppsala Triathlon nästa helg. 

Gårdagskvällen avslutades med en trevlig middag med familjen Malmberg och Mange Berglund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar