fredag 2 maj 2014

Väsby Duathlon

Så var säsongspremiären avklarad! Men det kändes inte särskilt lockande att köra duathlon när man vaknade igår morse. Det låg en dm nysnö på vår gård och var kring 0 grader varmt. Att jag kände mig rosslig och hostat hela natten gjorde det inte bättre. Men vi packade ihop hela familjen i bilen och begav oss till Väsby strax efter frukost. Min start var inte förrän 13 men barntävlingen startade kl 11 och vi ville vara där i god tid inför för att visa Iselin lite av banan och hinna förklara hur det fungerar. Barnsträckan var 1km - 5 km - 1 km (löp - cykel - löp) men vi bestämde att Iselin skulle korta ned cyklingen till 2.5 km istället. Det blåste ordentligt och med tanke på hur jobbigt det kan vara att cykla i motvind samt att det var hennes första duathlon så ville vi att hon skulle ha en bra minnesbild av tävlingen. 

Det var en stor åldersspridning bland barnen och Iselin och hennes klubbkompis Linnea var bland de yngsta. De kämpade på riktigt bra och var väldigt glada när de kom i mål efter drygt 25 minuter. 

Full fart på första löpsträckan
Cyklingen gick galant, trots vinden
Efter barntävlingen så var det då min tur. Det var lite extra prestige på spel då denna tävling även var IK Fyris Triathlons klubbmästerskap i Duathlon. Jag har missade många av de tidigare KM-tävlingarna och hoppades på en framskjuten placering. När starten gick så satte några herrar en väldans fart men jag försökte att inte stressa upp mig och sprang ganska kontrollerat. Min klubbkamrat Peter S sprang om mig efter en stund och jag tid då rygg på honom och fick en ganska behaglig resa till växlingen. Kände inte att det var någon vits att springa förbi Peter då han är oerhört stark på cykel så jag skulle nog inte tjäna något på det. Jag har inte några exakta splittider med en "schablonväxling" på 1:00 så 16:30 på 4.6 km vilket jag är nöjd med. 
Cyklingen började sen med 10 km i stark motvind. Jag försökte trampa på utan att stumna men hade svårt att få upp farten. Jag blev ganska snabbt om-cyklad av Johan S och Pablo, ytterligare två klubbkamrater som är starka på cykeln. Jag hoppade på att inte tappa alltför mycket för att kunna plocka in på sista löpningen men de drog ifrån mig sakta men säkert. 

Det var riktigt skönt att nå vändningen och få medvind, nu gick det fortare. Blev dock om-cyklad av ytterligare två men då de hade både disk-hjul och vindstrut så är det ok, det sitter ju i utrustningen. Sluttiden på cykeln blev 33:50 vilket jag är nöjd med med tanke på vinden.
Jag tryckte på ordentligt i början av sista löpningen och plockade direkt två placeringar. Avståndet till nästa löpare och mina klubbkamrater var dock för långt så jag slog av på takten och sprang in på 1:03:48, 9:35 på sista löpningen.
Det blev en riktigt fin dag i Väsby och vi var ett glatt gäng från Ik Fyris Triathlon som var med. Tjejerna hejjade på så mycket de kunde och Arne skötte sig exemplariskt. 

Imorgon väntar en heldag med föreläsningar i Stockholm och på söndag ska jag köra St Jude Medical -Ronden med några goda vänner.

2 kommentarer:

 1. Bra kört! Kul att ha er med :)

  Klokt att låta henne köra ett varv på cykeln. Försökte få min son (6 år) att göra det också, men då undrade han om man fick medalj... Han orkade sen inte sista biten på löpningen utan bröt ihop stackarn. Men vi har pratat en hel del efteråt och han verkar inte ha blivit avskräckt :)

  Mvh,
  Claes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Claes!
   Hon tyckte det var riktigt kul och vill redan köra fler tävlingar. Hoppas er grabb också vill fortsätta. Vi kör KM med barntävling 6/6, kom gärna då om ni vill!

   Radera