söndag 4 maj 2014

St Jude Medical Ronden

Jag har inte cyklat landsvägscykel sedan jag byte min Canyon mot en tempocykel för två år sedan. Idag var det dock dags för ett landsvägslopp igen, St Jude Medical Ronden. Jag hängde på Erik, Vickan, Alex och Karin som skulle köra och fick låna en cykel av Mantra Sport. Stort tack för det, man kan alltid vända sig till dem när man behöver cykelhjälp. Jag satte på Lindas Fast Forward-hjul och den rullade på riktigt fint!
Jag cyklade ut till Bälinge där starten gick för att känna lite på cykeln och mötte upp de andra där. Eneli, från IK Fyris Tri, hade bestämt att hänga med oss och det var även en del kollegor till Victoria som skulle köra. När starten gick upptäckte jag direkt att jag inte fick fast min högre kloss i pedalen ordentligt. Det funkade hyfsat så långe man inte körde hela rundtramp utan bara pressade. Jag ville inte stanna utan körde vidare och vi blev snabbt en ganska stor klunga men det fungerade inget vidare med klungkörningen. Vi gjorde ett kort stopp efter drygt 2 mil och jag passade på att kolla vad problemet med klossen var. Det visade att den gått sönder, troligen när vi gick omkring innan start. Det var dock inget att göra något åt utan bara försökte cykla på så gott det gick.
Trasig kloss!
Efter stoppet blev vi en mindre klunga och det fungerade nu riktigt fint att köra. Vickans kollega Jocke, en erfaren cyklist, agerade "klungchef" och såg till att vi fördelade ut oss jämt och att vi fick ett bra flyt. Efter 8 mil började dock folk tröttna och vi bestämde då att vi som kände oss lite piggare skulle gå upp och dra medan övriga låg på rulle. Resterande del av loppet så var vi 3 st som drog, jag och Alex växlade och Jocke körde hela tiden. Vi försökte öka farten när tillfälle gavs och i medvinden körde vi på rätt hårt. Cykelsnittet i mål blev 30.2 km/h vilket var ungefär vad vi siktade på.
Karin Engen höll uppe stämningen i klungan!
Cykel-selfie!
Det var riktigt kul att köra landsväg och klunga. Har funderar ganska länge på att köpa en landsvägscykel som komplement till tempo-hojen. Får se om det blir en investering framöver. Men under de kommande veckorna kommer jag behöva jobba lite på tempocyklingen inför SM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar