onsdag 21 maj 2014

Magsjuka, tempo och springcykel

Igår var det tanken att jag skulle testa löpformen på Blodomloppet men så blev det inte. Istället för att sätta pers på den banan (10.3km) så blev hela dagen en pers. Jag var lite orolig i magen när jag vaknade men tänkte att det nog skulle gå över när jag väl cyklade till jobbet. När jag nådde järnvägsstationen så hade det dock bara blivit värre och jag cyklade hem igen. Resten av dagen spenderade jag sängliggandes. Lyckades få i mig lite vattenmelon men annars var det helfasta.

Jag kände mig lite bättre i morse men valde ändå att stanna hemma och ta det lugnt, ffa för att inte smitta några andra. Under dagen har jag känt mig allt bättre och kunnat äta normalt. Förhoppningarna om att få testa cykelformen på klubbmästerskapet i 20km tempocyklingen ökade under dagen och efter att Karin somnat strax före 20 så stack jag ut på tempobanan. Den officiella starten var kl 18 men då det krockade men barn- och ungdomsträningen så fick jag köra själv. Jag var lite osäker på hur det skulle kännas och hur jag skulle kunna tagga till utan motstånd.
Väl framme vid starten kändes det bra och med hårdrock i lurarna trampade jag på norrut längs banan. Klockan visade kring 38 - 39 km/h vilket var ungefär vad jag förväntat mig. Jag hittade snabbt en stabil nivå och jobbade på mot vändningen. Efter vändningen kände jag mig fortfarande pigg och försökte öka farten lite. Kroppen svarade fint och jag trampade i mål på 30:54 men negativ split, d.v.s andra halvan var snabbare än den första. Det var bättre än mitt pers från förra året så cykelformen är nog ganska bra trots den bristande mängden cykling.

En annan som börjar bli en hejjare på att cykla är Karin, hon kör så det ryker på sin springcykel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar