fredag 30 maj 2014

3-dagars triathlon i Jämtland

Efter några riktigt hektiska dagar med massor med arbete så har vi åkt upp till Östersund över helgen. Jag har planerat att köra en tre-dagars triathlon när vi är här och göra en av delarna av långdistans-SM varje dag.

Efter att vi kört upp tidigt i går morse och en liten tupplur mitt på dagen åkte jag, Linda och Arne till Störsjöbadet för att simma. Jag började och delade upp simsträckan i 40x100 m med start 2:00. Det kändes ganska bra trots att simbanorna i Östersund är tröga och strömma. Simformen är betydligt bättre än vad den var för ett år sedan då detta pass hade varit helt otänkbart, ffa med start 2:00. Fick ytterligare ett kvitto på att simningen är bättre än tidigare på måndagens klubbmästerskap i OW. 750m simmades på 11.43 vilket är betydligt snabbare än förra året då jag låg kring 14.00 på samma distans. Simningen ute kändes dock inte så bra, måste få till ytterligare några OW-pass innan tävlingen om en måndag.
Lutar simbanorna på Storsjöbadet?
Idag var det dags att testa cykelformen på vägarna kring Östersund. Man är väldigt bortskämd med bra cykelvägar när man bor i Uppsala. Här finns det inte särskilt många vägar med asfalt att välja på och många av dem är Europavägar. Ytterligare en stor skillnad mot Uppsala är att vinden blåser hårdare och kallare, vägrenarna är smalare och backarna är brantare och längre. Trots detta gick det över förväntan. Hela passet blev totalt 110 km och jag la in 5 x 10 km i tävlingsfart samt en bonusintervall över Vallsundsbron. Snittet på hela rundan blev drygt 34 km/h och under intervallerna låg jag kring 37 km/h. Över Vallsundsbron gick det riktigt fort, 47 km/h i snitt och där är jag numera KOM (King Of the Mountaint) på Strava!'
Mina nya Giro-Attack känns riktigt bra!
Sköna nedförsbackar med fjällen i bakgrunden
De nya strumporna satt riktigt skönt!
Imorgon ska jag testa löpformen, det blir 30 km med 5 x 2 km i tänkt tävlingsfart. Benen känns lite sega efter dagens cykelpass men hoppas att de känns fräschare imorgon em.

I övrigt så har vi avslutat vi nu avslutat det projekt vi kört med Eriksskolan de senaste 4 veckorna. Mer om det kan ni läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar