tisdag 29 april 2014

Skins C400 Bib shorts och 5 x 1000 m

Jag skrev tidigare att vi numera är ambassadörer för Skins kompressionkläder och första leveransen med kläder damp ned i brevlådan i fredag. Förutom ett par nya långa löptights, som fick ersätta de gamla som jag sprungit i de senaste två åren så var det även ett par av deras nya cykelbyxor med i paketet. Det var även ett par löpartights till Linda.

Då jag är ganska lång-smal så har jag haft lite svårt att hitta cykelbyxor som sitter riktigt bra, framförallt bib-varianter. De är antingen lite för stora över låren eller för korta i hängslena. Jag var därför lite orolig när jag skulle prova Skins cykelbyxor då  min storlek är M enligt deras storlekstabell. Men precis som med de tidigare plagg jag köpt där jag utgått från tabellen så passade de riktigt bra. De sitter riktigt tight och skönt runt benen och hängslena är elastiska så de sträcker inte för mycket över axlarna.

Riktigt skön passform!
Byxorna erbjuder en lång rad av fördelar som ska göra göra dem mer bekväma och göra det möjligt att cykla snabbare.

 • "Mer syre till dina muskler med SKINS cykelkläder
  Dynamic Gradient Compression levererar mer syrerikt blod till aktiva muskler – för ökad styrka och uthållighet. • Snabbare återhämtning efter cykling
  Minskad mjölksyrebildning, minskade muskelvibrationer – och mindre smärta efteråt. • Perfekt passform
  Memory MX-materialet maximerar stabilitet och kontroll och tillåter kanaliserad riktning av benmusklerna."
 • Jag testade byxorna på ett pass med några längre intervaller i söndags morse och det var verkligen sköna att cykla i. Kompressionen känns inte lika tydligt som på de längre löpartightsen men de ger ett skönt stöd till musklerna vilket förbättrar återhämtningen. Passformen, vadderingen och kvaliteten är tillräckligt för att jag ska rekommendera denna byxa till den som är på jakt efter en riktigt skön cykelbyxa. Alla fördelar från kompressionen kommer som en bonus.

  Idag har jag testat löpformen lite tillsammans med min kollega Joel. Vi körde 5 x 1000 m på studenternas och löpformen känns ganska bra. Jag körde samma pass för exakt ett år sedan och splittiderna såg bättre ut nu. Om det var tack vare de nya löpartightsen eller inte låter jag vara osagt.

  2013-04-29 - (3:37, 3:41, 3:38, 3:44, 3:40), snitt 3:40
  2014-04-29 - (3:35, 3:29, 3:30, 3:31, 3:34), snitt 3:32

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar