lördag 22 februari 2014

Trampa Watt:en

Efter några härliga dagar i Bruksvallarna så är vi nu tillbaka i Uppsala och laddar upp för några hetsiga veckor. Vi avslutade fjällvistelsen men ett besök i våffelstugan på Kariknallen. Mormor och morfar åkte vessla tillsammans med barnen medan jag och Linda åkte skidor upp. Det är inte särskilt långt upp men en hel del höjdmeter att jobba med. Jag körde två intervaller upp. Det första på drygt 15 minuter tills jag kom ikapp Linda på ett lite flackare parti. Efter 10 minuter mysåkning med henne tryckte jag på uppför den sista backen - kändes som hjärtat höll på att hoppa ur led. Ett riktigt bra pass med tanke på starten i VL nästa helg där det säkert kommer bli åka av uppför första backen.
Karin testade skidorna, hon tyckte det var sådär

Full fart nedför fjället (Jag, momma och Iselin)
Idag har jag varit hemma med Karin och grejat lite inför köksrenoveringen medan Linda har varit på IKFT-spinning. Dagen avslutades med DM/KM i testcykel. Jag hade inte tänkt att vara med i tävlingen men bestämde mig i veckan att det kunde vara skoj att testa trampa lite testcykel och få lite koll på cykelformen. Våra cyklar har stått i vardagsrummet hela vintern men det har mest samlat damm. Jag har kört två pass sedan Kalmar och ett spinningpass så var min cykelform är har jag ingen aning om.

Under uppvärmningen försökte jag få lite koll på hur cykeln funkade och hitta ett bra startläge. Jag anade att jag borde klara av att ligga på 300W i snitt vilket kändes bra under uppvärmning. Jag låg ganska högt i kadens men hjärtat är starkare än benen. Det kändes bra och kontrollerat från början och efter halva "loppet" så kände jag mig fortfarande pigg i benen. Försökte öka lite men vågade inte lägga på mer vikt för att riskera att stumna. Efter 16 min la jag på 0.2 kg till för att få ut lite mer effekt och försökte öka kadensen.
Foto: Jennie Malmberg
Slutade på 330W i snitt vilket jag är nöjd med men har inget att jämföra med. Ska bli spännande att se hur det känns när man kommer ut på "svarta faran" i vår. I tävlingen så beräknas W/kg kroppsvikt så där lär jag inte få någon vidare placering då jag är ganska "tung" i förhållande till hard-core cyklisterna/triathleterna som var med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar