måndag 17 februari 2014

Sportlov på snö!

Med knappa två veckor kvar till Vasaloppet så passar veckans sportlov perfekt. I Uppsala har det varit svenska sommar, +5 och regn den senaste veckan så där blir det inte många skidmil. Denna vecka är vi istället i Bruksvallarna och här finns alla förutsättningar för att få lite skidmil och hitta toppformen inför VL. Planen var först att åka upp i lördag men nu blev det istället 30-års kalas för Staffan i Sthlm och sen tog vi det lugnt och packade igår. Imorse åkte vi iväg efter frukost och resan upp gick bra. Skönt att åka efter all "sportlovs-trafik", det var lugnt på vägarna.
Efter middag och att tjejerna lagt sig så gav jag mig ut på ett skidpass. Det är tyvärr lite ont om belysta skidspår här i Bruksvallarna, bara 2.5 km, så det blev istället åkning med pannlampa. Det var iof inga som helst problem utan snarare ganska mysigt. Jag körde transit-spåret till Ramundberget T.o.R, 16 km. Det var ordentlig motvind dit och det mesta av spåren hade drivit igen men skatebädden var i stort set fri från lössnö så det gick galant att staka där. Med vinden i ryggen så gick hemvägen oerhört mycket lättare.
Ramundberget
Mitt-i-mellan
Nu blir det fika, omvallning av skidorna och sen sängen. Imorgon tänkte jag köra ett lugnt pass innan det är dags för en tur på fjället med tjejerna. Det verkar bli kalasväder, -5 och sol. Känns som man inte sett solen på väldigt länge i Uppsala.

Sov gott, vi hörs imorgon

1 kommentar: