lördag 1 februari 2014

Racerapport Jämtkraft SkiMarathon

Orutinerad som man är i skidsammanhang så kom jag till skidstadion i väldigt god tid, nästan 2 timmar före start. Det var glest med folk men några var i full gång i vallaboden och några testade skidor i backen från stadion. Jag satte på mig skidorna och körde en liten testrunda. Det var lite dåligt med fästet så jag la på lite extra lila (V45) för att få lite bättre fäste. Det var egentligen klockrent "blå-före" men då det är så lite snö är det väldigt isigt. Jag testade igen och det kändes lite bättre men jag tycker det är svårt att säga vad som är bra eller dåligt. Jag bestämde mig för att det fick vara nog med vallning och la ut skidorna vid starten efter att jag hämtat nummerlappen.
Skidtest
Jag stod ganska bra till i starten men hängde inte med de första leden ut från stadion. Lyckades undvika en vurpa precis och det kändes ganska bra uppför första backen jag kom snabbt in i en bra klunga. Jag kände mig stark uppför men fick jobba för att hänga med min grupp på de flackare partierna. Efter ett varv på elljusspåret vid stadion åkte vi vidare på en längre runda och det flöt på riktigt bra. När vi vände längst bort så började jag dock tappa min lilla klunga och hamnade själv. Fortsatte dock att ligga på och när det kändes bra när jag varade på stadion. Andra varvet flöt även det på bra och jag började komma i kapp några av de som var i den klunga jag släppte. Uppför de sista backarna kändes det riktigt bra och jag kunde diagonala hela tiden och hålla ett bra tempo.
Pappa filmade & fotade lite, här 8 km kvar
Nöjd och trött efter målgång

Jag försökte öka lite sista 3 km för att komma in under 2:20 men stakade in på 2:20:19, 22:33 efter segraren. Jag är riktigt nöjd med tiden och hoppas att det ska räcka för startled 3. Det blir en spännande väntan fram tills seedningstiderna från loppet kommer. Jag har kikat lite på de tidigare seedningslopp som gått i år och då har en tid kring 24 min efter segraren räckt till startled 2, vilket skulle vara helt fantastiskt. Jag är riktigt nöjd om jag hamnar i startled 3.

Här hittar ni lite data från loppet:
https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=bc279f74ff94ff850b90151253168ea5

Efter bion så har jag och Karin varit på bio och sett Bamse. Det var biopremiär för Karin och det gick ganska bra. Hon började tjura lite på slutet men det var ingen fara.

 Imorgon blir det först lite bad och sim på Storsjöbadet innan vi åker hem till Uppsala igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar