fredag 31 januari 2014

Tävlingspremiär 2014!

För att få en så behaglig resa som möjligt på Vasaloppet om en månad så ska jag i morgon köra ett seedningslopp "hemma" i Östersund. Tanken var att jag skulle hänga med stor-Karin, som vunnit en startplats i loppet, och Alex. Men nu har Karin åkt på en "mancold" så de stannade hemma. Så istället för att sitta och busa i baksätet med lill-Karin fick jag köra själv. Lill-Karin höll sig på ritkigt bra humör hela vägen, mycket tack vare Bamse och Nalle Pu.

Loppet som jag ska köra är Jämtkraft SkiMarathon och bansträckningen har jag åkt massor med gånger. Vanligen brukar loppet ha en annan sträckning men stormen Ivar och den ringa snömängden har gjort så att de får använda de vanliga elljusspåren istället.

En sak som slog mig när jag planerade loppet; varför har skidåkarnas tävlingsdräkter inga fickor, likt de som finns på ryggen på tri-dräkterna? Jag skulle vilja ha med mig någon gel men vill inte köra med ett vätskebälte, som verkar vara det som skidåkare gör. Vätska finns det längs banan så det behöver jag inte. Jag kanske måste ringa Swix, som gjort min dräkt...

Medan Karin dansade med farmor och farfar så passade jag på att valla mina skidor. Vanligen brukar jag bara göra det på enklaste möjliga sätt men nu har jag nog gjort min livs seriösaste vallning. Prognosen säger -6 och lätt snöfall så det är förhoppningsvis blå-före.


Förhoppningsvis har jag inte vallat bort mig och klarar av att klättra upp några startled med morgondagens sluttid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar