söndag 19 januari 2014

Glädjestatusar

Hade tänkt att skriva ett glatt inlägg om en kanonhelg men måste först gnälla lite.


De två bilderna ovan är tagna vid Mångsbodarna under förra året öppet spår. Här ser ni riktigt bra skidpår. Om jag skulle rapportera dessa på skidspår.se så skulle jag ge dem 5/5, helt klart världsklass. Den senaste tiden har det varit väldigt mycket surfande på just skidspår.se för att se hur det går med skidspåren och jag blir alldeles tokig på alla dessa som rapporterar höga betyg på spår som inte ens är körda med maskin. Jag tycker verkligen att vi ska ge en stor eloge till alla som arbetar med all få till dugliga spår med tanke på snömängden men detta ska inte göras genom att ge spåren 5/5 i status. Spårstatus är oberoende av snömängd och är det lite snö så kan inte spåret var världsklass utan då får man sätta ett lågt betyg. Många väljer skidor utifrån spårstatus och det är riktigt tråkigt att förstöra sina finskidor i spår som någon gett glädjebetyg. 
Edenhof
Röbo
Här ovan ser ni två spårrapporter. Den från Röbo är helt otrolig med tanke på att det inte ens körs med spårmaskin. Ett spår uppkört av skidor kan omöjligt få så högt betyg. Den övre rapporten är från Edenhof och där vi avslutade helgens "träningsläger". När jag kom dit fick jag en chock. "...sticker upp lite gräs..." står det i rapporten. Det var gräs över allt i hela spåret och en hel del grus. Det sämsta spåret jag någonsin åkt på. Jag måste ändå ge en eloge till dem som jobbar med att dra upp dem, men nu blev jag sjukt less när jag kom fram och såg fram emot ett bra skidpass och såg ett spår som liknande något jag själv spårade på gården när jag var liten direkt efter att den första snön föll. En i dagens sällskap lyckades dra en riktigt stor repa i skidan, toppenroligt!.
Dagens skidspår

För er som orkat er igenom mitt gnäll ska jag nu skriva om hur bra helgen varit. Tanke från början var att vi skulle åka till Högbo hela helgen tillsammans med Vic&Erik och Alx&Karin men vi valde att avboka den för att ha en träningshelg hemma istället. Vi fick även sällskap av Jenny under delar av dagen. Mormor och morfar kom ändå ned och hälsade på så vi kunde träna på ordentligt. Linda kände sig dock lite seg så det var mest jag som tränade med de andra. Gårdagen började med skidor i Tierp, där spåren höll vad spårrapporterna lovat. Det blev först 30 km innan lunch i ganska lugnt tempo och sen 4 x 2 km intervaller efter lunch.
Tierp levererade
Friskt i kylan, -14 grader
Lunch i Tierp
När vi var tillbaka i Uppsala så körde vi ett yoga-pass under ledning av Linda innan middag. Vi kan säga att det var två gruppen på passet. Tre som var ganska duktiga på det och tre som inte var så duktiga, men vi hade kul. Tror dock att vi grabbar kan tjäna lite på att bli lite smidigare. 
Vi stod på huvudet som uppvärmning
Efter yogan käkade vi middag på JayFu - riktigt gott. Jag och Linda är sällan ute och äter och på just Jay Fu har vi inte varit sedan vi precis träffades för 4 år sedan, så det var mysigt att vara där igen. Vi var dock hungriga som vargar när vi kom dit och Karin sa inte ett ord förrän hon fått i sig förrätten....
Mmmm, mat!
Dagen började med simning innan jag begav mig till Edenhof, och ni vet ju hur det gick där!

Nu är det dags att förbereda en ny vecka med nya äventyr. Vill även tacka mormor Beryl och moffa Nisse för all hjälp i helgen, tusen tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar