söndag 26 januari 2014

Bland simpor och grodfötter

Då det är Grand Prix på Fyrishov denna helg är den stängd för oss motionärer som vill simma. Vi bestämde därför att testa Gottsunda-badet istället och tänkte att vi kunde turas om att leka med trollen och simma. Väl framme vid bassängen så förstod vi att det inte skulle bli någon vidare simning. Jag hoppade dock i och började kryssa fram, som en torped, bland motionssimmarna. Kände mig faktiskt riktigt snabb, bra för självförtroendet. Det var bara en "dubbel-bana" där alla simmade högervarv. En salig blandning av tanter som simmade bröstsim  bredvid varandra, några nybörjare som försökte crawla och några som simmade hyggligt bröstsim. Efter jag simmar 300 m klev jag upp, det var alldeles för trångt och stökigt för att kunna få något av simningen. När jag steg upp så stod de två äldre tanterna och beklagade sig för badvakten. De tyckte minsann att man inte fick simma crawl i motionsbanan, det brukar ju folk inte göra. Badvakten svarade dock att det också är motionssimmare och de får simma vilket simsätt de vill. Damerna hoppade tillbaka och började simma igen. Det blev dock bara en längd till för tanterna då de blev om simmade av en tjej som körde fjärilsim så de skvätte vatten...
Simpor och grodfötter
Summan av kardemumman, en salig blandning av simpor och grodfötter i simbassängen på Gottsundabadet. Vill man tränings-simma så är det inte lönt att åka dit.

I övrigt har det varit en ganska dålig träningsvecka. Jag var bortrest på jobbet mitt på veckan och sen har det varit mycket andra aktiviteter som smugit sig in i kalender. Det börjat rulla igång för vårt företag, FYSEK, och jag har haft några möten med klienter angående träningsplanering och löpkurser. Vill du ha vår hjälp?

Sen har vi börjat med planeringsarbetet inför sommarens triathlontävling i Uppsala där jag är tävlingsledare. Jag och banchef Magnus Berglund var ute och rekade lite banor igår och det kommer bli en riktigt rolig och utmanande bana, både för Elit, Masters och Motionärer. Du har väl anmält dig?
Uppsala Domkyrka, centrum för tävlingen
Simstarten
Ned mot varvning
Sen har vi bestämt oss för att renovera köket upp i allt annat och har idag varit och kikat på tapeter, golv, kakel osv. Vi fastnade lite för denna tapet, vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar