måndag 2 december 2013

Med sikte på VM 2015

Igår anmälde jag mig till Vansbro HIM som skulle bli ett av nästa års stora mål där jag hoppades kunna komma ned under 4:30. Idag när jag kollade närmare på möjligheterna att kvala till VM 2015 på långdistans via SM i Motala samma dag så har jag bestämt mig för att sälja min startplats i Vansbro och istället köra Motala och kanske lyckas ta en plats i VM 2015. Det är inte ofta man får möjlighet att delta i ett VM. jag kommer dock inte ha möjlighet att träna så mycket mer än vad jag gör nu så jag hoppas att det ska räcka. Eftersom jag gillar statistik och siffror så kollade jag igenom mina resultat och resultaten från långdistans-SM i år och då ser det ganska lovande ut. Sverige har 25 platser i varje åldersgrupp till VM och 18 av dessa platser kommer att delas ut i samband med SM 2014. Under SM så är åldersklasserna 25-29 och 30-34 sammanslagna till en klass vilket gör att det finns 36 VM-biljetter att slåss om, om jag förstått allt rätt. Långdistans-SM går i Nice-distans, 4 km simning, 120 km cykel och 30 km löpning.

Om jag utgår från mina snitt-farter från årets tävlingar så får jag följande sluttider på SM
Vansbro HIM (0:39, 2:34, 1:25) ger, omräknat till Nice-distansen, en sluttid på 6:47:00
Kalmar IM (1:20, 5:25, 3:37) ger, omräknat till Nice-distansen, en sluttid på 7:31:40

7:31 hade räck till en 24:e plats i årets SM, 6:47 hade räckt till en 16:e plats. Nu kommer det säkerligen vara fler som kör långdistans-SM när det finns VM-biljetter på spel men jag hoppas ändå att man ska kunna knipa en biljett.

Hemsidan för vårt företag ligger nu uppe, ni hittar den på www.fysek.se. Vi finns även på facebook, https://www.facebook.com/fysek.se

1 kommentar: