onsdag 11 december 2013

Max-dax och simanalys

Under de senaste 10 veckorna har jag tränat enligt Wendler 5-3-1 för att bli starkare i basövningarna benböj, marklyft, bänkpress och axelpress. Jag skrev ett inlägg och förklarade styrkeplaneringen tidigare, det hittar ni här: http://www.jarnekarna.se/2013/09/styrkecykel-wendler-5-3-1.html.

Nu har jag kört igenom två cykler av planeringen och det är dags att testa och se om jag blivit starkare. Idag var första testdagen och jag började med marklyft. Mitt tidigare rekord var 155 kg men det var nästan ett år sedan nu. Jag började med att värma upp med lite lättare lyft och 120 respektive 140 kg kändes ganska lätt. Jag ville inte ödsla massa krut på små ökningar så jag lastade på 160 kg. Lyftet ser ni nedan, det snurrade ganska ordentligt efteråt, som alltid när man kör maxlyft i  mark.

Jag testade därefter några lättare lyft i bänkpress för att värma upp men kände direkt att det inte var någon mening att göra några maxlyft i bänkpress. Jag är fortfarande för svag i vänstern för att göra bra lyft så jag får fortsätta att jobba med hantlar tills jag har en bra balans mellan vänster och höger. Bänkpress är den enda övningen där jag känner mig begränsad efter min axeloperation, jag får ingen bra kontakt med musklerna i bottenläget på vänster sida.

Jag har länge velat se mig själv när jag simmar och i morse så blev det äntligen av. Jag, Martin, Alex. Karin och Anders körde ett bra simpass tillsammans och avslutade med lite filmning. Precis som jag anat så ser det inte direkt ut som det gör när eliten simmar på TV men det var inte så hemskt illa. Mitt problem med att hitta en bra fäste tidigt i draget syntes ganska tydligt. Det är bara att jobba vidare med att hitta något att ta tag i.


2 kommentarer:

 1. Galet stark du är! Grymt!

  Kul och nyttigt att se sig själv på film.!

  På lördag öppnar Crossfit Varberg, ska dit och spana! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina,
   Det är ritkigt nyttigt att filma sig själv, oavsett vad man gör. Kul med crossfit Varberg, det kommer du nog tycka om!

   Radera