lördag 28 december 2013

Julefrid = Träningstid

Jag har tidigare aldrig känt något behov av att åka rullskidor, dels på grund av att jag inte haft några samt på grund av skaderisken. Är det någon gång skidåkare skadar sig så är det när de åker rullskidor. När jag åkte öppet spår för två år sedan var det en ganska dålig vinter men det fanns ändå en kort slinga med konstsnö som man kunde nöta på. Nu ser det dock inte ut som att det kommer att bli så mycket skidspår den närmaste tiden så jag har därför fått omvärdera och lånat ett par rullskidor - Stort tack Peter B!

Så idag har jag åkt mitt livs första rullskidpass. Tanken var först att springa ett långpass men nu blev det rullskidor istället. Jag fick med mig Erik och vi körde drygt 2 mil utan några större besvär. Eriks stavspets gick halvvägs men han kunde fortsätta utan bekymmer genom att sätta ena staven i den mjuka vägkanten. Som väderprognoserna ser ut så kommer det nog bli en del rullskidor framöver.
I övrigt så har vi haft några riktigt lugna och sköna dagar. Vi har tränat på som vanligt men nu när vi inte jobbar har vi haft gott om tid att även ta det lugnt. Sova lunch, gunga och bada har varit stående punkter på schemat. Karin älskar att bada och tjatar varje morgon om att till "Hoppa-hov", d.v.s. hoppa på Fyrishov.
Julträning är en tradition!
"Ball-slams", jobbigare än det ser ut
Gänget som körde Jul-WOD 07.00 på julafton
Jag och Erik körde ett pass med gymnastikfokus, här "Skin the Cat"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar