fredag 13 december 2013

Bland skogsrå och troll

Vanligtvis så brukar jag försöka hålla fredagskvällen träningsfri men denna vecka har det varit svårt att få in all träning så därför blev det ett lugnt löppass ikväll. Jag hade en tanke på att köra ett tröskelpass men då jag planerat att köra roddintervaller och maxstyrka på MCW imorgon så tänkte jag att det var bättre för ett lugnt distanspass. Jag gav mig iväg efter att barnen lagt sig och började med att springa på belysta cykelvägar. Efter ett tag gav jag mig ut mot Hågadalen och det var riktigt härligt att springa i skenet av pannlampan på de små skogsvägarna. Jag har nog inte sprungit i skogen med lampa sedan Natt-DM någon gång på slutet av 90-talet.

Trots att man är helt medveten om att det inte finns några farliga djur i skogen så springer man ändå lite på spänn och lyssnar lite extra. Jag var inte helt säker på vägen genom Hågadalen och tog av på en stig för tidigt. Istället för en ganska bred och lättsprungen skogväg blev det nu en smal och slingrig stig över myrmarker. Det kändes som det satt troll bakom var och varannan sten och kanske ett skogsrå bakom något träd. Nu när jag kollar på pulsen så hade jag högst snittpuls genom skogen, om det beror på trollen eller för att det krävdes lite extra koncentration att springa på den besvärliga stigen vet jag inte.

Pulskurva
Rundan
Jag jobbar på MCW imorgon, så om någon har lust att kika förbi och köra lite crossfit, snacka träning eller ro så är ni välkomna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar