söndag 1 december 2013

Att springa dagens efter...

...ett riktigt hårt benpass känns inte alltid så bra. Igår körde jag ett riktigt bra benpass på gymmet och det kändes i benen idag. Jag sprang, för första gången, med ULK (Uppsala Löparklubb) på deras långpass. Med tanke på benen så såg jag fram emot ett ganska lugnt och skönt pass i höstsolen. Vi började i en ganska behaglig fart men den steg allteftersom. Efter 8 km så skulle Miles ta en kortare väg hem och jag bestämde då för att hänga med honom istället för gruppen som nu rullade på i 4:45 tempo. Jag och Miles tog det lugnt tillbaka och snittfarten blev kring 5:15, en bra distansfart.


När jag kom hem hade Linda och tjejerna förberett för att baka lussekatter så resten av dagens har varit lugn med fokus julbak, pepparkakor och lussekatter.Vår vasaloppsplanering går nu i vecka 5 av femton, om någon vill ta del av träningsplaneringen så är ni välkomna att gå med i gruppen FYSEK Vasaloppsplanering

2 kommentarer:

  1. 4:45-tempo. Långpass med kenyaner? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan tro det. I uppsala kallar vi det "ULK-syndromet". Deras distanspass övergår oftast i en tävling, last man standing. Folk får springa sin långpass hur de vill, men när man är med på klubbens gemensamma så bör passen genomföras på planerat sätt, t.ex. distans i A1-fart, 65 - 75 % av maxpuls eller 1 min/km över tänkt marathonfart.

      Radera