tisdag 12 november 2013

Träningshelg IK Fyris Triathlon & Mantra Sport

I helgen så arrangerade IK Fyris Triathlon tillsammans med Mantra Sport sin traditionella höstträningshelg. Helgen började redan med simpass och core på torsdag kväll men vi anslöt först efter lunch på lördagen. Jag var på konferens tors - fre och på lördag morgon var det avslutning med strövarna så vi kunde inte vara med på spinningen.

Eftermiddagen började med att Emma Graff, tidigare IK Fyris, höll en liten föreläsning om hennes bakgrund och hennes tankar kring träning, tävling och gav en del tips och trix. Jag är övertygad om att det var en riktigt givande timme för de flesta deltagarna.


Efter föreläsningen så var det dags för ett styrkepass. Precis som för två veckor sedan så höll jag och Linda i det och vi körde en variant på ett pass som vi körde förra julen. Vår tanke var att försöka hitta övningar som inte kräver så mycket utrustning samt med fokus på kondition och bålstabilitet. Passet såg ut enligt följande:

For time
1. 10 Burpees 
2. Pull ups
3. Wall walks
4. Burpee box jumps
5. Handstand Pushups
6. Ball slams 9/6 kg
7. KB Swings (24/16kg)
8. Goblet squats (24/16)
9. Toes to Bar alt Situps
10. Walking lunges med viktplatta över huvudet
11. Wall balls 9/6
12. Man-Makers

Utförande: 1, 2-1, 3-2-1, ..., 11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, 12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Innan vi började med WODen så körde Linda en ordentlig uppvärmning för att alla skulle vara ordentligt varma. Nästan alla som var med på föreläsningen körde vårt pass och det var fullt ös när klockan startade, vet inte om jag sett så många träna samtidigt på MCW förut, det var folk överallt. Själv fick jag ordentligt sparring från Amanda Bohlin som satte full fart direkt och jag fick slita som en tok för att hålla jämna steg med henne - riktigt kul!. De allra flesta genomförde hela WODen, nästan tog 60 min för en del medan några avbröt efter en stund. Så här i efterhand skulle vi kanske gjort en liten kortare WOD eller haft en Time-cap då alla slutar.

Efter passet så åt i alla middag på Basilico, riktigt trevligt. Det blev dock inte så sent då söndagens schema började med simning 08:00. Det var nog nytt rekord i antal deltagare på söndagssimningen. Riktigt roligt och jag hoppas att det fortsätter att komma mycket folk på träningarna även de kommande helgerna.

Helgen avslutades med ett lugn löppass, även det med riktigt bra uppslutning. Det blev drygt 15 km i ganska lugnt tempo.

Jag har tyvärr inga bilder från helgen då jag hade fullt upp med att träna. Jag ska se om jag kan få några bilder från någon av de andra deltagarna framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar