torsdag 21 november 2013

Gravidträning

Som ni alla vet så väntar vi tillökning i början av April. Bara för att Linda är gravid så har hon inte slagit av på träningsmängden så mycket utan fortsätter att träna relativt mycket. Intensiteten på passen har dock minskat något och hon kör nu även en del Yoga, där hon hoppat in som instruktör på Actic och håller ett pass i veckan, fredag 06:30 för den morgonpigge.

Nu på morgonen så läste jag en ganska intressant artikel om tränings och graviditet och hur mammans fysiska aktivitet kan påverka barnens hjärnas utveckling - intressant!

"...the lesson is clear. “If a woman can be physically active during her pregnancy, she may give her unborn child an advantage, in terms of brain development,” Ms. Labonte-LeMoyne said. And the commitment required can be slight. “We were surprised,” she said, “by how much of an effect we saw” from barely an hour of exercise per week.

En bild från ett av Lindas styrkepass denna vecka, här kör hon 3 x 5 Benböj på kroppsvikt
Här är två andra artiklar om hur föräldras hälsa påverkar barnen:
Newborns of obese parents have altered DNA methylation patterns at imprinted genes

Risk of childhood overweight or obesity associated with excessive weight gain during pregnancy

Själv så laddar jag för träningsläger i helgen. Jag åker till Jönköping tillsammans med Peter S från IK Fyris Triathlon för en helg med simning och löpning. Det är 8 timmar träning på två dagar på schemat, blir nog riktigt skoj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar