fredag 4 oktober 2013

Skojlöpning, väderkvarnar och trainer-time

Nu står trainern i vardagsrummet, ett säkert tecken på att cykelsäsongen är slut. Min cykel står dock fortfarande i förrådet men Lindas är uppställd och hon körde första innepasset i onsdags-kväll och hennes reaktion var att det krävs psyke för att klara av att köra cykling inne. Nästa vecka börjar dock nya avsnitt av Greys Anatomy så då kommer hon säkert kunna motivera sig att sitta en timme framför TV iaf.

Igår körde jag pass 2 av min styrkecykel. Denna gång var bänkpress som gällde:

Basövning
@ 65%, 42.5 kg
5 @ 75%, 50 kg
5+ @ 85%, 57.5 kg, 3 reps

Assistansövningar
Liggande rodd, 5 x 12 @ 50 kg
Armhävningar i ringar, 5 x 10
Strika pull-ups, 5 x Max (6,5,5,4,4)

Liggande rodd
Vid bänkpress, armhävningar eller liknande övningar så känner jag av min axeloperation och har lite svårt att få bra kraft i vänstern. Räknade vikterna på mitt vad jag klarade innan operationen vilket var lite tungt och jag klarade bara 3 repetitioner på 85%. Armhävningarna i ringar kändes riktigt bra och där får jag jobba hårt med stabiliteten i axeln vilket är välbehövligt.
Igår kväll var det som vanligt simning med Kroon. Jag fick många tips av honom och det kändes som att det gick bättre. Jag har haft lite för mycket fokus på att lyfta armen ur vattnet på ett teknisk bra sätt med armbågen uppåt vilket har gjort att jag inte riktigt avslutat simtaget under vattnet. Nu ville Kroon istället att jag skulle försöka simma mer som en "väderkvarn" och det kändes som jag fick mer tryck i slutet på draget. 
Nu på morgonen har jag varit med på det första av We Run Uppsala & Fyslabbet styrke-/ löppass. Det kommer bli ett stående pass i min kalender under hösten, riktigt kul. Idag var det löpning i olika farter och terräng blandat med lite löpteknik och kamp-lekar. Kändes riktigt bra att vara ute och springa i stadsskogen medan solen gick upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar