fredag 11 oktober 2013

Dags för sista racet

Imorgon är det dags för säsongsavslutning i Örebro. Vi är ett glatt gäng som åker från Uppsala för att springa Åstadsloppet, en snabb bana där många stängde förra årets säsong med pers på 10km. Jag är dock lite osäker på hur löpformen är. Jag har knappt sprungit sedan Lidingöloppet och varit lite småkrasslig den senaste veckan. Jag sätter dock hoppet till att tävlingsdjävulen kommer fram och sätter fart när nummerlappen sitter på klubblinnet. Min bästa tid på sträckan är från Blodomloppet, 38:35 men den är inte kontrollmätt utan GPS-mätt till 10.3 km. Nu är det exakt 10 km och jag hoppas på att det ska finnas en tid under 38 i kroppen.

I tisdags var det sista delen av höstens löpskolningskurs och vi avslutade med ett litet test, samma sträcka som första gången. Alla utom en deltagare förbättrade sina tider och snittförbättringen var 28 sekunder på den 2.4 km långa teststräckan, en förbättring på 5 %. Det är dock inte bara tiden som förändrats utan jag har även sett en väldigt stor positiv förändring av löpstegen och många som tidigare haft problem med smärtor i knä & underben vid löpningen har genomfört kursen utan smärtor. Det har varit 6 riktigt roliga veckor och jag hoppas att deltagarna fortsätter att hålla igång med löpningen i vinter.

Nu ska jag ladda upp inför morgondagens lopp med lite snacks och en god öl.

1 kommentar: