söndag 1 september 2013

Rullar vidare...

Så har en vecka med lite lättare träning rullat och det känns ganska bra. Vi känner dock båda att det är lite svårt att "tagga till" mental inför passen. Jag som har Lidingöloppet om fyra veckor har dock ett nytt mål att jobba mot men Linda känner att hennes brist på mål gör att det är lite svårt att hitta den rätta motivationen så hon kommer nog att träna mer utefter känsla än på samma sätt som vi gjorde inför Kalmar - vilket inte alls är dumt tror jag.

Jag har kört några crossfitpass i slutet av veckan och det har känns bra. Körde lite benböj i fredags och benstyrkan är ok men det finns mycket att jobba på. Körde lite hängvändningar igår och det kändes riktigt bra, tror att simningen har bidragit till att jag är starkare i överkoppen....kul!


Idag har Linda varit på en gratis halvdag med ULK som bland annat innehöll en föreläsning med ultralöparen Andreas Falk. Han pratade om sina erfarenheter som löpare och tog upp en hel del saker som stämmer bra överens med hur vi ser på vår träning. Han pratade om hur viktigt stegtempot är i löpningen samt att han sällan tränade på "tävlingsdistans" utan istället sprang kortare pass i en fart över tävlingsfart. Han pratade även om hur viktig styrketräningen var och att han märkte en klar skillnad på sina lopp när han inte tränat styrka som han ska - han tappade då hållningen och löpsteget. Sen pratade även om att han jobbat mycket med att lära kroppen att jobba med fet som energi och på så sätt klarade han långa lopp väldigt bra och under flerdagstävlingar kunde han använda fett som energi istället för att tappa muskler. Han pratade även en del om hur mycket energi kroppen kan ta till vara på under en dag och att överäta pasta sista dagen knappast har någon effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar