onsdag 7 augusti 2013

Cykellycka

Lycka är en svart och lila cykel! Nu pratar jag inte om Lindas Giant utan om den Cannondale som vi beställt till Iselin och som Fredrik på Mantra Sport monterat ihop under dagen. Vi trodde att de skulle komma först i September men det gick fortare än tänkt så nu är den här. Vi hämtade den i Eriksberg och Iselin verkligen sken av lycka att få en större och tuffare cykel. Hon kramade Fredrik så han nästan gick av på mitten och cyklade runt runt runt. Det var dock lite svårt i början då den är något stor men hon fick snabbt kläm på den. Vi tar med den ned till Öland så hon kan cykla runt på semester.
Hennes nya skönhet!
Dagens träning har bestått av ett simpass för Linda och ett cykelpass för mig. Linda smög upp i morse medan vi andra sov vidare och begav sig till Fyrishov och körde ett simpass med Gustav.

5 x 100 insim
4 x 50 teknik
16x 50 intervall vila 10/15
5x 100 ben

Jag begav mig iväg strax före lunch och körde ett ordentligt cykelpass med Fredrik och Anton. Det blev något hårdare än jag tänkt och kände mig ordentligt tagen under hela eftermiddagen. Vi körde 4 x 10 km med 4 min vila. Jag hade lite strul med tävlingshjulen innan jag åkte iväg vilket ledde till att jag fick köra med fin-hjul fram och ful-hjul fram vilket kändes trögt och tungt. Jag hade nog ändå inte hängt med grabbarna utan fick se mig själv jaga ryggar som försvann likt spöken. Snitthastigheterna på intervallerna blev 36.6, 37.7, 36.5 och 35.5 km/h.
Fredrik och Anton, snabba grabbar!
Under eftermiddagen fick vi besök av 3/4 av familjen Malmberg. Linda masserade Jennie medan barnen lekte. Karin och Ida fick på sig Iselins prinsess-kläninngar och var riktigt söta. Karin ville dansa men Ida villa köra dockvagn.

Imorgon väntar en riktigt lång massage hos Ola på MCW-gruppen. Ska bli riktigt skönt att få en genomgång och få loss allt ordentligt.

3 kommentarer:

 1. Hej,
  Hittade er blogg när jag sökte efter folk som kombinerat Invictus programmering med CFE. Jag är i liknande sits som er, håller på med uthållighetsidrott, crossfit och har småbrn så jag blev jätteglad när jag hittade er blogg. Jag har inte hunnit läsa genom alla många inläggen så kanske står det nån annanstans, men hur tycker ni generellt det fungerar att köra invictus om man samtidigt springer, cyklar mm? Jag har oftast kört egen programmering och på nt pass på crossfit malmö emellanåt, men söker nu ett program att hålla mig till. Det lilla jag provat invictus har bara gett blodad tand.

  Lycka till i Kalmar och ha så kul under loppet :)
  Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Kul att du hittade vår blogg. Jag har under de senaste två åren kört CFE och under det senaste året kört invictus crossfit-programmering. Jag tycker att den funkar riktigt bra, performance-varianten. De passen är lagom långa och bra upplagda. CFEs egna är bara WOD visa dagar och jag vill ha både styrka och wod de dagar jag kör. Vår basplan har varit 3 crossfit-pass, 2 cykel, 2 löp och 2 sim varje vecka. Linda har däremot mest kört CFE:s crossfit och även de funkar bra. Förra sommaren testade jag att köra OPT och Invictus Competition och de både är lite för "stora" för att matcha med konditionsträningen.

   Hör gärna av dig om du har några frågor, j.oscarek@gmail.com och lycka till med träningen.

   MVH O

   Radera
 2. jag har en del funderingar kring speciellt invictus-programmeringen, fitness vs performance, mm så jag slänger iväg ett mail sen :)

  SvaraRadera