fredag 12 juli 2013

Tillbaka till rötterna...

Jag var 6 år när jag sprang min första orienteringstävling i H10 och de under de efterföljande 12 åren så handlade somrarna mycket om just orientering. Det är nu mer än 10 år sedan jag lade skorna på hyllan (egentligen slängde jag dem) och jag har ibland funderat på om jag inte borde börja orientera igen, det är faktiskt ganska skoj. Det var när för tre år sedan då jag och Linda var anmälda till fjällorienteringen men vi ställde inte upp då jag fick problem med min höft.

Idag har jag orienterat igen, tusan vad skoj det var. Det var Victoria som anordnade orientering med efterföljande grillning - supertrevligt. Vi var ett glatt gäng som gav oss iväg för att ta så många kontroller som möjligt på 2 timmar. Jag valde att nöjda mig med 1:20 och han med att springa drygt 10 km i skogen. Själva orientering gick bra och det kändes väldigt naturligt att springa med karta och kompass genom besvärlig terräng. Jag kanske tar upp orienteringskarriären efter när jag avslutar triathlonkarriären, eller skulle jag ta upp golfkarriären då?

Lagom lätt...

Linda och tjejerna har varit lediga idag och spenderat hela dagen på beachen, tillsammans med hundratals andra. Orienteringsgänget anslöt till dem strax efter lunch. Jag jobbade på förmiddagen och "flexade" ut lite tidigare för att hinna ut till de andra i tid. Då jag lovat att markera morgondagens bana så cyklade jag ut till Björklinge och satte upp pilar i alla korsningar så alla vet var de ska. Det blev ett ganska bra intervallpass, körde på mellan korsningarna och vilade medan jag satte upp pilar. Väl framme på badplatsen bytte jag till löparskor och sprang elljusspåret - även det behövde märkas upp.

Sväng höger, 20 km kvar av varvet...
Nu är vi hemma och har precis gjort i ordning allt inför morgondagen. Som vanligt så är det massor som ska fixas, ordnas och packas. Vädret verkar bli väldigt bra imorgon och det kommer ganska mycket folk - skoj. Vi kommer dock inte vara ensamma på badplatsen som säkert är lika smockfull imorgon som den var idag.

Jajust, glömde ett av mina pass idag. Började med tröskelintervaller i simbassängen i morse. Det var skitjobbigt men förhoppningsvis supernyttigt.
Iselin slappade...
...och busade medan vi orienterade
Iselin duschar av ErikPoängräkning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar