lördag 13 juli 2013

Test-triathlon

Idag var det dags för vårt lilla test-triathlon aka "Mini Ironman" och precis som vi anade så dök det upp närmare 20 personer. Vi började med att hämta upp Hanna från Stockholm som fått nyss om vårt testpass och ville testa formen inför Kalmar, hennes första Ironman. Vi kom fram till Björklinge i god tid och hann med att bada lite med Karin och Iselin innan alla andra deltagarna började ramla in. Det började även ramla in en hel del badgäster och stranden blev snabbt fylld. Vi försökte hålla oss i utkanten och tror inte vi störde de andra gästerna så mycket.
Karin och Iselin hejjade på bra hela dagen
Växlingsområdet
Jens var redo för genrepet inför Sthlm- triathlon
Sällan har dessa cykelställ skådat så fina cyklar
Efter ett kort infomöte så startade alla med simningen strax efter 10. Det var 7 st som valt att köra alla tre varv, totalt 2250 m simning medan de övriga simmade ett varv. Det var med varierad fart och simsätt som de gav sig iväg och efter drygt 15 minuter kom de första upp ur vattnen samtidigt som många andra varvade och gav sig ut på sitt andra varv. De flesta som valt att simma ett varv körde vidare med ett varv, 30 km, cykling och två av deltagarna valde en egen variant med 30 km rullskidor istället för cykel. Linda klev upp ur vattnet efter 46 minuter vilket hon tyckte var lite för långsamt och hade lite ont i axeln under det första varvet. Hon såg dock pigg och glad ut när hon gav sig iväg på cykeln.

Simstarten
Glada miner, första gången på en "racer"
En ovanlig växling till skidskorDet var några av deltagarna som hade lite problem med cykelbanan och körde fel, trots mina fina skyltar. Nästa gång måste jag nog skriva ut dem i A3 istället för A4. Alla tog sig dock runt och fick ihop de önskade milen eller lite mer. Linda cyklade på 2:38 vilket gav en snittfart på 31.1 km/h. Hon hoppas på att hålla över 30 km/h i snitt under Kalmar vilket känns rimligt efter dagens lopp. Hon väntar ju dessutom på ett par nya, riktigt snabba, hjul.

Deltagarna växlade till löpning allteftersom och jag såg till att hålla muggar och tilltuggs-skålarna fyllda vid varvningen. Det väldigt varmt mitt på dagen och deltagarna såg lite tagna ut av värmen men hade ändå ett leende på läpparna.

De första som körde 3 varv av varje distans var i mål strax efter 2, efter lite mer än 4 timmar och var nöjda och glada med test-passet. Linda var i mål ungefär samtidigt som dem men valde att bara köra två varv löpning istället för tre. Löpningen kändes trots allt bra och hon hittade en bra lunk. Anton tyckte att hon såg oförskämt pigg ut när hon gick ut på löpningen och det är nog Lindas styrka, att hon kan lägga sig på en nivå så att hon kan köra på länge länge utan att bli för trött. Det kommer nog bli en viktigt egenskap i Kalmar.

I mål!
Exemplarisk vätskekontroll
Sven stöttade arrangören med bokläsning
Vi fick hjälpa av Fia, Petra och Peter att ta lite bilder under dagen, tusen tack för det.

Dagen avslutades med grillning på vår innegård tillsammans med de av dagens deltagare som kunde komma. Ett mycket trevlig och bra avslut på en riktigt härlig och rolig dag. Imorgon ska vi åka till Västerås och hejja på Jenni, Gustav, Jennie och Martin som ska tävla.

4 kommentarer:

 1. Roligt med ett så fint arrangemang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena, vi hade en riktigt härlig dag.

   Radera
 2. Vad roligt det låter! Bra initiativ, låter som en toppendag! Bra jobbat! Linda är stark!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt rolig och kul när så många kom. Nu Blir det några veckor med hårdträning för att slipa på det sista...

   Radera