torsdag 4 juli 2013

Tävlingsförberedelser

Lördagens tävling närmar sig och nervositeten börjar komma smygande. Känner mig riktigt laddad för att testa formen och förhoppningsvis så kommer det gå fortare än på Sala förra året. Då gick jag in på en sluttid strax över 5 timmar, denna gång hoppas jag på sub5. Jag är dock lite orolig för simningen. Dels verkar det vara ordentligt kallt, 15.7 grader, vilket inte är någon höjdarvärme att simma i. Sen är det 450 deltagare som ger sig iväg samtidigt så det kommer vara ordentligt trångt i början och jag är lite rätt att skada min axel när det blir trängsel. Min plan är att försöka komma iväg fort och hitta en position i utkanten av gruppen för att inte riskera att bli inklämd i mitten.

Idag har jag kört ett litet "brick-pass"; cykling - löpning och förberett cykeln inför tävlingen. Passet kändes bra och min tänkta tävlingsfart kändes bekväm. Jag körde drygt 10 km cykel och 1.5 km löpning, bara för att röra lite på kroppen under uppladdningen.

Efter passet så gick jag igenom cykeln, tvättade den och smorde den - nu är den tipptopp. Jag har även byggt en ny flaskhållare. Tidigare var min plan att ha flaskor bakom sadeln men det har inte fungerat så bra under träningspassen så nu har jag istället fäst en flaskhållare mellan tempopinnarna efter tips från Benjamin i IK Fyris. Det finns många fina (och dyra) flaskor att montera på olika sätt mellan pinnarna men jag monterade dit ett vanligt flaskställ med buntband och patent-band. Blev riktigt bra. Gjorde även en liknande lösning till Linda, får se om hon blir nöjd.
Mitt "aero"-flaskställ
Ren, smord och redo
Idag har jag även fyndat möbler till vår lägenhet. Vi har varit på jakt efter en ny tv-möbel och idag hittade jag en sideboard för 30 kr på blocket. Har sett några liknande tidigare men de brukar ligga mellan 1000-2000 kr. Jag är sjukt nöjd!
Dagens blocket-fynd

3 kommentarer:

 1. Kul med lopp igen! Grymt att få in lite rutin inför ironman! :) tror det kommer gå grymt bra! Stort lycka till!

  Vilket fint fynd du gjorde, grymt pris! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina, jag hoppas också att det ska gå bra och att man återhämtar sig snabbt efteråt.

   Radera
 2. Lycka till på tävlingen!!

  SvaraRadera