lördag 20 juli 2013

Några kaotiska dagar

Sedan Linda och tjejerna kom hem i onsdags förmiddag så har det varit lite huller-om-buller. Karin, som fick feber, under tisdagen började bli allt tussigare och ville bara vara med mamma eller pappa. Jag valde ändå att åka på triathlonträningen på kvällen och tog med mig Iselin som var uttråkad av att vara hemma med mamma och en sjuk lill-syster. Nu fick hon istället vara hos bästa Petra och Peter en stund och leka. Triathlontärningen gick bra förutom att jag glömde löparskorna hemma. Sprang ett varv runt spåret i flip-flops ändå för att hämta in de skyltar jag satte upp inför vårt test-triathlon. Det gick förvånansvärt bra faktiskt, 2.4 km på 10 min är ju inte så dåligt i gamla tofflor.
I torsdags hade jag vilodag medan Linda försökte ta igen för missade träningspass under början av veckan. Hon körde ett styrkepass på morgonen och sen körde hon cykling och simning på kvällen. De var 5 st tjejer från triathlonklubben som simmade tillsammans, kul när man kan göra det.

Igår hade vi ett riktigt kaos-dygn. Dagens började med att Linda körde ett simpass, 20 x 100 m, ovetandes om hur dagens skulle te sig. Jag åkte iväg på sista arbetsdagen inför semestern och såg fram emot en lugn kväll hemma. Då Karin fortfarande hade feber och visade tecken på att hon hade ont när hon kissade bokade vi en tid hos vårdcentralen för kontroll. Där visade det sig att hon hade en otroligt hög sänka (200) och att hon behövde uppsöka barnakuten. På vägen hem från vårdcentralen började Karin tappa färg och andas allt snabbare och Linda ville därför ta bilen till akuten. När hon kom ut till bilen visade det sig att det var punktering på ena framhjulen. Nu ringde hon mig och var riktigt stressad. Jag hoppade på cykeln och tog semester några timmar tidigare än planerat och cyklade hem. Väl hemma möttes jag av Linda som var på väg med cykeln till akuten med en blek Karin.

De rullade iväg och jag tog fram vår cykelpump för att få lite luft i bildäcket så vi kunde åka och fixa det. Svängde förbi med vagnen på akuten, där Linda nu fått hög prio på grund av låg syremättnad i blodet. Sen åkte jag och Iselin vidare till Bildemo för att köpa ny däck. När vi var klar där åkte vi tillbaka till akuten där Linda och Karin nu var klara för att åka hem. Karin har fått njurbäckeninflammation, vilket vi hade våra misstankar om att det var med tanke på smärtan när hon kissade.
Nya däck på g...
Blek och trött
Nu fick vi antibiotika och åkte hem i förhoppning om en lugn kväll. Så blev det dock inte utan när vi skulle lägga oss med Karin blev hon sämre igen och vi bestämde oss för att besöka barnakuten igen. Nu var Karin riktigt blek och skakade. Efter en Ipren så lugnade hon sig igen och läkaren menade på att det var feberfrossa som kom när värktabletterna gick ur kroppen. Vi fick nu rekommendation att ge Karin 250 mg Alvedon var 6:e timme och 125 mg Ipren var 6:e timme de närmaste dygnen för att hålla febern nere. Antibiotikan för njurbäckeninflammationen skulle förhoppningsvis verka inom två till tre dagar. Väl hemma igen så gick vi och la oss med ett larm ställt var tredje timme för att ge Karin värktabletter, det var en stökig natt.

Idag har Karin varit mycket bättre men vi har fortsatt med Ipren och Alvedon. Det är vår helg på MCW och Linda gav sig iväg strax före 09 för att öppna. Jag och tjejerna har varit hemma och tagit det lugnt. Passat på att plocka lite svartvinbär på gården, alltid bra att ha lite hemma i frysen. Efter lunch så åkte vi till MCW för att möta Linda och följa med henne till Studenternas för lite intervaller. Linda körde ungefär samma pass som jag gjorde i  tisdags med lite modifiering. Efter hennes intervaller följde jag med Peter B på ett ordentligt simpass i Björklinge. Vi körde en varv runt viken, 3.3 km och det kändes helt ok.

Paula och Erik, som är påväg norrut, kikade förbi på middag. Riktigt trevlig att träffa dem, det blir alldeles för sällan. Typiskt att de åkte på tre veckor semester i Norrland nu när vi är lediga här i Uppsala några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar