torsdag 11 juli 2013

Motvind och Pistoler

Igår drog jag igång med träningen igen och det kändes riktigt bra. Jag började med att cykla ut till Björklinge som uppvärmning inför triathlonpasset och fick sällskap av Jens. Det var dock hård rak motvind så det tog lite längre tid än vanligt och kroppen kändes trög och seg på vägen ut. Vi kom dock fram lagom till start och jag han hoppa i våtdräkten och gå ned i vattnet.

Den hårda vinden gjorde att det var ordentligt med vågor på sjön och simningen tog nästan en minut längre än tidigare veckor. Det var väldigt svårt att hitta en bra rytm då man slängdes fram och tillbaka av vågorna. Jag klev ur vattnet samtidigt som Jenna och Peter och tack vare dem så fick jag ganska bra fart på cyklingen. Jag och Peter hade en egen lite uppgörelse där jag tillslut drog de längsta strået. Trots den hårda vinden så cyklade jag nästan lika fort som på KM för en dryg månad sedan - härligt.

Jag tryckte på lite under den första biten av löpningen för att känna hur benen kändes och de svarade ganska fint. Kroppen känns bra efter helgens tävling och tre dagars vila så nu är det bara att köra igång med träningen ordentligt igen. 4 träningsveckor att slipa på det sista nu innan det är dags för vilan inför Kalmar.

Idag har jag kört ett crossfit-pass med gymnastik-fokus. Det kändes bra trots min bristande rörlighet.


A.
Four sets of:
Pistols x 6-8 reps each leg 
Rest 90 seconds
L-Sit Tuck to Extension x 7-10 reps
Rest 90 seconds

B.
Five rounds for max reps of:
60 seconds of Burpee Pull-Ups
60 seconds Ring Dips
60 seconds Box Jump Overs
60 seconds Rest

Linda har, tvärt-emot mig, kört mycket träning i början av veckan och ska nu vila fram tills på lördag då vi kör ett test-triathlon i Björklinge. Vi har bjudit in alla på klubben och andra vänner och jag tror att det kommer närmare 20 per på lördagens pass - kul! Om någon är sugen att komma så finns det ett PM här där ni kan läsa lite mer om vad vi tänkt göra.

2 kommentarer:

  1. Spännande med Kalmar! Lycka till med de sista veckornas träning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helena, vi ser fram emot det med spänning och en växande nervositet som ibland kan kännas som ångest...

      Radera