tisdag 30 juli 2013

Energidalar och punktering

Dagens pass bestod av 140 km cykel + 6 km löpning och jag gav mig iväg till Nelins k för att möta Martin där kl 08. Martin var även med och cyklade med Linda i lördags men villa gärna få in lite fler cykel-mil i benen. Min plan var att köra samma runda som de köra i lördags, Ekoln-runt, men förlänga den för att slippa köra ett extra varv när man kom tillbaka till Uppsala. Vi började med att köra norrut på IK Fyris tempobana och benen kändes lite sega men farten var ok. Försökte äta och dricka redan från början för att hålla en bra energinivå men kände mig lite låg redan efter 5 mil. Efter 7 mil så valde Martin att rulla hemåt medan jag fortsatte på min förlängda runda. Jag kände mig nu ordentligt seg och försökte väcka kroppen med en Snickers, vilket funkade ganska bra en stund. Började tappa lite fart men försökte hålla ihop. Efter drygt 12 mil så körde jag över lite grus som låg på vägen och pang - PUNKTERING!

Nu blev det en lite ofrivillig paus och jag tog det ganska lugnt när jag bytte slang. Efter 10 minuter var jag på väg igen och jag kände mig nu stark när jag rullade in sista biten mot Uppsala. Väl framme hos oss så gick jag ned med cykeln till källaren där löparskorna stod och väntade. Det blev 138 km cykel med 32 km/h i snittfart, helt ok.

Jag sprang samma runda som igår och löpningen kändes bra, inte så stor skillnad från igår. Något stelare från början men det släppte ganska snabbt. Efter nästan 5 timmar var jag tillbaka hemma och det kändes ganska bra. Nu hoppas jag att benen känns bra när jag ger mig iväg på den sista delen imorgon, 30 km löpning. Förhoppningsvis får jag sällskap av Martin även i morgon.


Ofrivillig paus pga broöppning

Punktering
Det gäller att hålla fingrarna på rätt ställe när man pumpar med kolsyra, det blir riktigt kallt...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar