torsdag 6 juni 2013

Triathlonpremiär - KM IK Fyris

Så var årets triathlon-premiär avklarad. Vi har haft en riktigt härligt dag tillsammans med IK Fyris Triathlon och lite andra glada triathleter i Björklinge där årets KM gick av stapeln. Det var ett riktigt starkt startfält med en helt drös med SM medaljer. Måste ge en eloge till alla de som hjälpt till att arrangera tävlingen och beställt vädret, det kan inte bli bättre. Hoppas att detta blir en tradition!

Innan loppet joggade vi runt löpbanan som inte var helt enkel att hitta (hur många sprang fel?). Därefter vare det dags att lägga upp utrustningen och göra sig i ordning innan pre-race mötet 15 minuter före start. Då min tävlingsrutin är väldigt liten så kände jag mig lite virrig innan start och placerade ut sakerna lite "huller-om-buller". Dagens distans var Sprint, 750m - 20 km - 5 km, och då är växlingarna oerhört viktiga och min orutin skulle lysa igenom när vi byte mellan tävlingsmomenten - jag ska se till att öva lite på växlingar på gården. Många var väl förberedda med skorna placerade med gummisnoddar på cykeln för att kapa sekunder, en metod som kräver mycket träning.
Pre-race möte
Fullt ös...
Efter mötet så hoppade vi i vattnet och simmade en kort sväng innan startskottet gick. Det blev ganska trångt i starten men det löste sig snabbt och jag kunde simma på ganska obehindrat. Målsättningen var att simma under 15 minuter vilket är mitt tänkta Iron-man tempo och jag klev ur vattnet efter drygt 13 minuter utan att jag förtagit mig. Växlingen till cykeln gick bra och jag kände mig ganska stark när jag kom på cykeln. Jag märkte dock direkt att det var lite strul med klockan och jag märkte direkt att jag inte ställt in den rätt - orutinerat!. Jag fick rensa minnet och starta om den innan jag fick upp någon fart på klockan. På den del jag har "loggat" så snittade jag 36 km/h, vilket är bättre än jag trodde jag skulle göra med tanke på att jag körde med de gamla hjulen och inte de nya (mer om det senare).
Påväg mot cykeln
Jag höll  min placering under cyklingen, blev omkörd av en och körde om en, men tappade en placering vid växlingen till löpning - måste skaffa snabbsnören. Det kändes som växlingen tog en evighet och Eric var oerhört mycket snabbare och fick ett ordentligt försprång på löpningen. Även Jakob kom ikapp mig innan jag fått på mig båda skorna och började springa. Löpningen kändes bra och jag kom ganska snabbt ikapp Eric & Samuel och lyckades hålla Jakob bakom mig. Jag kom i mål som 8:a på 1:09:20 vilket jag är nöjd med med tanke på startfältet. Mitt mål var att ta mig under 1:15 och om jag kom under 1:10 skulle jag vara riktigt nöjd så det är jag. Mina splittider blev enligt de eminenta tidtagarna:
14.06 1.10 34.01 1.31 9.07 18.32 1:09.20 (S, T1, C, T2, L1, L2, Tot)

Knyta skor tar tid
Efter målgång så var det grillning och samkväm vid badplatsen, riktigt trevligt. Innan vi åkte hem så passade Linda på att simma samma sträcka om vi gjorde under tävlingen och sen hoppade hon på cykeln och cyklade hem medan jag och tjejerna körde förbi Petra&Peter på vägen hem och fick lite rabarber och plockade lite blommor - till Iselins stora lycka.
Karin badade glatt under dagen
Blivande florister?
Så var det det där med hjulen. Jag testade dem i tisdags när jag cyklade till Björklinge för att testa våtdräkten och då gick det riktigt bra. Jag hade tänkt att förbereda cykeln igår kväll men barnen ville annat och höll sig vaken mycket senare än vanligt och då Linda jobbade sent så blev det inga förberedelser gjorda igår utan det gjorde jag i morse istället. När jag hämtade cykel så såg jag att det var punktering på båda hjulen - vad tusan?!. Jag började byta slang och upptäckte då varför det var hål, jag hade glömt att sätta på fälgband - orutinerad?. Då jag inte hade några fälgband hemma så vågade jag inte köra med de nya hjulen så jag monterade på de gamla igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar