söndag 9 juni 2013

Långpass

Så var äntligen årets första riktiga långpass genomfört. Jag har skjutit på det de senaste två veckorna men idag tog jag mig iväg. Jag hade tänkt att springa tillsammans med Mantra sport men då deras långpass "bara" bar 17 km så behövde jag lägga till en extra runda. Eftersom Linda skulle iväg på Jennie Malmbergs spinningpass 12:30 så körde jag min extra-runda innan Mantra sports pass kl 09. Jag körde en 12 km runda som jag sprang en del när vi bodde på Studentvägen. Den är väldigt lättlöpt ut till Hågadalen men sen kommer det 6 km med småstigar så man kan inte springa på. Jag tyckte ändå jag kunde hålla ett bra tempo och det kändes bra när jag mötte de andra i Sommaro. Vi begav oss iväg i ganska lagom fart genom Eriksberg och ut på fälten i Hågadalen. Gruppen delades upp i lite olika delar beroende på fart men den snabbaste gruppen vände med jämna mellanrum och hämtade in de andra. Löpningen kändes riktigt bra fram till 25 km då jag började känna mig lite seg, lite på grund att att det anslöt en pigg löpare som missade starttiden men en timme och drog upp tempot något. Väl åter i Sommaro så tackade jag för mig och sprang tillbaka hem till oss och var tillbaka i lägenheten 2:42 efter att jag begav mig iväg. Det blev närmre 32 km vilket kändes riktigt skönt, precis vad jag behövde.

Medan jag var ute och sprang så var Linda och tjejerna hemma hos Petra & Peter. De plockade blommor, ritade och pratade lite strunt. Det kom hem strax efter mig och Linda begav sig iväg på spinning direkt medan jag passade på att sova lunch med Karin, riktigt härligt och välförtjänt.

När Linda kom hem så fikade vi lite innan vi begav oss iväg på nästa aktivitet för dagen. Linda och Iselin hade bokat biobiljetter till Epic, en ny barnfilm i 3D - alltid uppskattat. Jag tog med mig Karin och uträttade lite ärenden på Ikea, Coop och XXL under tiden.


Nu laddar vi för en ny vecka med skol-/förskoleavslutning, parlopp och ett ordentligt långpass på cykeln. Förhoppsningsvis hinner vi även klämma in lite simning i öppet vatten. Denna vecka blev det två ute-pass var och vi hoppas kunna fortsätta att simma mycket ute. Tjejerna gillar att följa med och leker gladeligen i vattnet eller i lekplatsen bredvid medan en av oss simmar. När vi var ute och simmade igår så började det dock regna när Linda klev ur vattnet så min simtur blev inställt - nästa gång simmar jag först!

Gårdagens simpass och barnlek

2 kommentarer:

  1. Det var ett rejält långpass! Bra jobbat! Skulle också behöva en 3milatur, men den drar man sig lite för! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det vara lite segt men jag fick bra draghjälp sista halvan vilket kändes bra. Jag och Linda ska ned till Mölle i slutet av Juni och tänkte köra 30 km då. Hur långt har du dit?

      Radera