måndag 10 juni 2013

Feber eller inte feber, det är frågan

I morse när jag klev upp så gjorde sig gårdagens långpass påmint direkt; vader, lår och ländrygg kändes lite stela. Jag bestämde ändå att ett simpass inte skulle göra det värre och begav mig till Fyrishov efter frukost och körde där ett ganska lugnt pass. Det kändes trögt från början och jag funderade på att kliva upp efter in-simmet men efter några 100-ingar så kändes det bättre.

200 insim
4 x 100 m paddle/dolme
4 x 100 ss
8 x 100 - 25 Hårt, 25 löst, 25 hårt, 25 löst
100 m avsim

Precis innan det var dags för eftermiddags-kaffe på jobbet så ringde Linda och berättade att de ringt från dagis och berättat att Karin hade feber. Hon hade ett möte så jag fick åka. När jag kom till dagis så sprang Karin runt och härjade med de andra barnen och såg inte alls speciellt sjuk ut. Personalen sa att hon haft 37.8, vilket jag tyckte lät väldigt lågt för att ringa föräldrarna. Så här står det på 1177:s hemsida

"Har barnet över 38 grader efter en halvtimmes vila räknas det som feber. Om barnet är litet och har varit väldigt aktivt kan det få hög temperatur utan att ha feber. Därför är det bäst att vänta en halvtimme innan man tar tempen för att få ett säkert resultat."

Jag orkade dock inte diskutera med personalen när jag ändå lämnat jobbet och åkt ut till Storvreta. Reglerna säger även att barnet ska vara feberfri en dag hemma innan man får komma tillbaka, så Linda får vara hemma med Karin imorgon.

Nu på kvällen så har jag vårdat våra cyklar lite. Det var på tiden men nu så är de rena, fina och välsmorda igen. Efter min lilla cykelvård så stack Linda ut på ett löppass och hon är fortfarande ute. Hoppas att hennes häl känns bättre så hon kan börja köra lite mer löpning igen. Hon körde dagens CFE-intervaller, s.k. "Tosh"

3 x (200, 400, 600) med arbete:vila 1:1

I helgen bestämde vi oss för att springa lite intervaller på midsommar. Häng med om ni har lust! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar