torsdag 2 maj 2013

Väsby Duathlon

Då var tävlingssäsongen igång. Mitt första duathlon. Sträckan 5-20-2,5 som blev 4,3-20-2,1 då banan var lite kortare än utlovat. Roligt och jobbigt. Innan start var det någon som berättade att det ofta brukar komma många från Sverige eliten till just detta lopp... vilket tur att jag inte visst det innan vi åkte dit. Då hade jag nämligen inte anmält mig.

Jag som alltid fegar hade bestämt mig för att för en gångs skull försöka ta i och bli ordentligt slut helst redan från början. Eftersom sträckan är relativt kort tänkte jag

"Igenom kommer jag alltid, bättre att testa gränserna än att komma i mål med krafter kvar".

För en gångs skull lyckades jag ganska bra med detta. Hade en snittpuls på 181 under de 69 minuterna jag var ute på banan. Är fortfarande lite efter-race loj i kroppen så dagens inplanerade eftermiddags crossfit struntade jag i. Återhämtnings-simmade i morse, det får duga. Kompade därför ut lite tidigare från jobbet och åkte och handlade innan jag skulle hämta tjejerna på skola/förskola. Karin var också trött efter gårdagen så hon tog sin en liten lur på soffan innan Oscar som jobbat i Stockholm kom hem. 

Tillbaka till Race-storyn:

Löpningen gick lite trögare än jag hoppats på. Jag hade under 5 min/km som mål, gärna runt 4:45. Klockan som jag lånat av Oscar som alltid fungera hoppade och visade konstiga siffror redan från början. Allt mellan 4:01 till 7:15 tempo. När den automatiskt loggade de första kilometertiderna till 5:22, 5:25 etc tänkte jag att det måste vara något fel eller springer jag verkligen så "dåligt". Aningen stressande och förvirrande. Där ser man att man inte ska lite på teknik prylar utan kanske gå mer på känsla.

Vid den första växlingen hade jag (tror jag ) 6 eller 7 damer framför mig både tävlings och motionsklass. Växlingen tog drygt en minut från det att jag kom in i området till dess att jag bytt skor och sprungit ut med cykeln. Jag passade på att dricka lite innan jag hoppade på cykeln och cyklade därefter iväg. De nya inställningarna på cykeln kändes toppen (tack Sören!) och ganska snart kunde jag börja cykla om medtävlande. Pliktpolis som jag är var jag riktigt noga med 10 meter och 20 sek omcyklingar eftersom det är det som kommer gälla i Kalmar. Dock kommer jag med största sannolikhet endast att bli omcyklad där:). Vi cyklade 20k med vändpunkt efter 10, när vi vände fick vi vinden mot oss och det drog ned farten en del. Cykledatorn som inte heller fungerade gav jag upp redan de första kilometrarna. Jag hade därför dålig uppfattning om sträcka och tempo. Efter loppet talades det en del om vilken fördel vi med tempocyklar haft i motsats till de som cyklade på racecyklar. Det stämmer antagligen, min cykling gick över förväntan och jag orkade hålla ett snitt över 32km/h även med den motvind som var. När jag kom in för den sista växlingen var det endast ett varv av löpningen kvar, bara att hålla ihop. Sista löpningen gick bra, benen orkade men det var hjärta och lungor som fick det jobbigt.

Resultatlistan finns ännu inte publicerad på nätet och det ska bli spännande att se vilken tid de loggade mig på min klocka stannade på 1:09. Blir spännande att se hur det står sig mot tiderna tävlingsklassen.

Mina snitt tider blev som följer (om klockan stämmer):
Väsby Duathlon 2013-05-01
Distans
Tid
snitt tid/km
Löpning
4,3
20:18
04:43
Vxl

01:18

Cykel
20
36:32
01:50
Vxl

00:49

Löpning
2,1
10:26
04:58

Bilder från dagen
Karin började dagen med en av sina favorit sysselsättningar -att gunga. 
Somnade sedan efter lunchen på sin storasyster
Starten
Första varvningen av löpningen. En kille från IK-Fyris några steg framför mig

Iselin och Karin testade prispallen
Vxl ut mot cykling
Sista löpningen
Mantra Sport, Fredrik Swahn och Jenni Nilsson vann båda sina respektive klasser. Här ser ni Fredrik på pallen
Jag "vann" motionsklassen. Iselin var mest besviken för att jag inte också fick blommor. 
Efter tävlingen åkte vi till tjejernas Faster Maria, hennes sambo Micke och lillkusin Sixten (som även han börjar bli stor). Vi blev bjudna på middag och hann snacka l ite strunt innan barnen ( och mamman) var trötta och ville åka hem och lägga sig. Iselin och Sixten bussade och "pussades" i soffan. Jätte roligt tyckte Iselin
Iselin och kusin Sixten busar
Imorgon är det fredag igen vilket innebär halvdag för mig. Förhoppningsvis är jag piggare än idag och orkar städa och fixa lite inför helgen. På Lördag är det 23 alt 47 km löpning på mitt schema, efter detta kommer Faster Fia och hälsar på. Söndag är det Fullerödagen med Friluftfrämjandet i Storvreta och full aktivitet mellan 10-13. Därefter ska Oscar och cykla ett längre pass. Packa inför flytten ska vi också göra. Nu närmar det sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar