onsdag 1 maj 2013

Valborg - en sen publicering

30 april Valborg en av Uppsalas stoltheter, nästan lika stort som universitetet, slottet, domkyrkan, botaniska trädgården och Carl von Linné. Personligen har jag aldrig förstått charmen med Valborg. Råkade gå genom stan det första året jag bodde i Uppsala innan jag visste vad det handlade om. Iselin var då så liten att hon satt i vagn, det ända jag mins av detta spektakel var ångesten av att gå genom ett festivalområde överfullt med fulla människor dragandes med min barnvagn. Då lovade jag mig själv att aldrig mer och sedan dess har jag rymt fältet på Valborg.

 Iselin och Oscar har efter några om och men varit här i Storvreta och sett majbrasa och köpt glass. Iselin var överlycklig när hon kom hem. Det var den största eld hon någonsin sett. Helt speedad var hon innan hon äntligen somnade.Både jag och Oscar jobbade halvdag igår, vi lunchade på varsitt håll, Oscar med Kristian och jag med Helena och Victoria.
Jag hämtade barnen på dagis/skola därefter kom Sören och hjälpte oss med våra inställningar på cyklarna. Jag fick skjuta fram och sänka min sadel lite annars satt jag ganska ok. Oscar vinklade upp sitt styre några grader.
Karin och Sören hjälps åtEftersom vi egentligen tänkt åka norrut över Valborg så hade varken jag eller Oscar speciellt stor koll på tävlingskalendern för denna helg. Oscar fick dock nys om ett Duathlon i Väsby 1 Maj och undrade om inte jag ville vara med. Jag som den senaste tiden gnällt lite över att jag har för få lopp inbokade -aldrig blir man nöjd... Förra året tyckte jag att jag hade för många och nu i år så har jag därför låtit bli att boka in mig vilket resulterat i att den endast är den 17 augusti som gäller. Dock har jag nu insett att vet vore rackarns typiskt om jag av någon anledning inte skulle kunna starta den 17 augusti eller om något skulle inträffa så att jag inte fullför. Därför har jag nu bestämt mig för att åtminstone försöka få till ett par lopp om inte annat för att få öva i som Sören säger "skarpt-läge". Därav ska jag försöka mig på Duathlon idag. Sträckorna är 5-20-2,5 vilken innebär att det är ganska mycket "all in" som gäller. Detta är ju som bekant inte min starkaste sida eftersom jag är ganska trög startad och bättre är att hålla jämt tempo länge, det ska jag ju öva på på lördag i och med Arons 45 km Uppsala-Enköping. Nå ja spännande ska det iallafall bli ska klocka växlingarna och se hur jag fixar dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar