söndag 12 maj 2013

Tips från coachen...

Så har ännu en helg gått och vi gör oss redo för den kommande veckans äventyr; träning, hämtning, utvecklingssamtal, konferens i London, flyttpackning, jobb, skolans dag etc. ska pusslas in i kalendern. De senaste veckorna har träningen gått ganska bra och vi ligger kring 8-9 timmar var per vecka; 2 löppass, 2 cykelpass, 2 simpass och 3 crossfitpass är vårt grundtanke och den funkar ganska bra. Några crossfitpass har fått stryka på foten de senaste veckorna av olika anledningar.

Igår så körde Linda långpass med Triathlonklubben. Hon mötte upp med Diana och Peter en timme innan klubbens mötestid för att få lite extra sträcka. Det blev totalt nästan 11 mil i vinden och hon kände sig ganska sliten efter passet. Medan hon cyklade så tog jag det lugnt med tjejerna. Vi åkte in till MCW på barnens timme och efter att Iselin & Karin härjat på gymmet så gick stadsparken och lekte fram till det var dags för Karin att sova. Vi gick då tillbaka till MCW och mötte Linda som fick välbehövlig massage av Joel - tusen tack!.


Medan Karin sov så passade jag på att träna, körde lite front squats och sen dagens MCW-WOD som var riktigt jobbigt. Repklättringen blev väldigt mycket jobbigare än jag trott.

5- Clean @ 45 kg
1 - Rope climb, 5 m
4 - Clean @ 50 kg
2 - Rope climb, 5 m
3 - Clean @ 55 kg
3 - Rope climb, 5 m
2 - Clean @ 60 kg
4 - Rope climb, 5 m
1 - Clean @ 65 kg
5 - Rope climb, 5 m
Efter träningen och massagen så åkte vi hem och fortsatte att packa lite flyttlådor. Det börjar bli en hel del lådor men det är fortfarande mycket kvar att packa ned. 

Idag har Linda haft vilodag medan jag började dagen med cykling och simning. Cyklade lugnt till Fyrishov för att vara med på IK Fyris simträning, denna gång med tränare Pierre närvarande. Första gången sedan jag gick Kroons simkurs för 1½ år sedan som jag fick lite coach-tips. Otroligt bra och jag är övertygad om att det kommer gå lite bättre nu när jag vet vilka delar jag måste jobba med. Fick tips om två teknikövningar som jag ska fokusera på de kommande veckorna. Mitt vattenläge var dock bra så jag är nog inte ett hopplöst fall trots allt. Fokus för simpasset var fart och vi körde en hel del 25- och 50-meters intervaller i varierade farter. Jag kände mig ordentligt trött i axlarna när jag kröp ned i tempoställning och cyklade hem efter passet. Undra hur axlarna känns efter 4 km simning i Kalmar när man börjar cykla?

När jag kom hem så stack Iselin och Linda iväg på Mulle, denna gång var det paddling i Fyrisån på schemat. De hade några riktigt härliga timmar i solskenet tillsammans.

Eftermiddagen spenderades först i Björklinge hemma hos "Pia, Pia-mamman & Pia-mammans älskling". Pia (Sofia) fyllde 18 förra veckan och de hade lite kalas idag och bjöd som vanligt på otroligt god mat och trevligt sällskap. Efter kalaset kikade vi in hos Mantra Sport i Eriksberg som hade lite försäljning av cykel/triathlon kläder och utrustning. Vi köpte lite "bra-å-ha" saker, det finns massor av såna saker inom sporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar