söndag 19 maj 2013

Sista helgen i Storvreta

Ännu en vecka och helg går mot sitt slut. Sista helgen i Storvreta innan flytten tillbaka till stan. De flesta lådorna är packade, endast det vi anser oss behöva den kommande veckan är kvar. Iselins rum som numer ekar tomt är oförklarligt nog precis lika stökigt som det var innan då hon hade en miljon saker, helt otroligt.

Oscar började dagen med att efter frukost ta bussen in till Fyrishov för att delta på IK-Fyris simträning. IK-Fyris har tillsammans med Mantra Sport haft en träningshelg där de samkört och haft en del extra pass. Men eftersom vi haft annat inplanerat sedan tidigare har vi inte kunna vara med på så mycket. Trist men så är det ibland (ganska ofta för vår del, familjen spontan...) Ursprungsplanen var att Oscar skulle till Danmark med MCW-grabbarna för att se Regionals som är ett kval inför Crossfit Games men eftersom han var i London tisdag till onsdag och det är sista helgen innan flytten kände han att han hade lite att fixa med här och stannade därför hemma.

Karin som inte alls var på humör i morse kastade sig baklänges när jag skulle sätta på henne en ny blöja och vips så hade vi samma situation som i fredags kväll, hon ville inte lyfta eller röra armen. Jag googlade "pig-luxation" och gjorde som de skrev och med lite sura miner löste vi problemet. Inte optimalt och i morgon blir det ett telefonsamtal till husläkaren för det känns sådär om detta skall bli vanligt förekommande. Precis som förra gången somnade Karin direkt efter och sov i nästan 2 timmar. Hon vaknade strax innan vi skulle packa oss iväg på Iselins judoträning vilket medförde att jag tyckte att det kändes stressigt att komma iväg på det inplanerade terränglöpningen med Mantra Sport och IK-Fyris. Jag tänkte istället köra ett pass här hemma när Oscar kommit hem.
En liten hinderbana "över-under" på dagens judo
När Iselin var klar tänkte vi att vi skulle slå ihjäl några timmar med att kolla på nya kök. Den lägenhet vi köpt är inte ny, köket är egentligen helt funktionellt men lite trångt och med en märklig planlösning. Vi funderar på att göra om det men det kommer men största sannolikhet att bli ett lite senare projekt då kök kostar en hel del att renovera och det finns så mycket roligare saker att lägga pengar på. Vi kollade kök, färg och tapeter och Iselin hävdade bestämt att hon ville ha ett mörkrött rum - det är tufft. Vi får se hur det blir med den saken. Just nu lutar det åt att Oscar målar när jag och tjejerna åker till Nässjö och hälsar på Jessica med familj.

Väl hemma har vi varit på gården och lekt, Karin har precis upptäckt "tricket" att klättra upp bakvägen på rutschkanan och tyckte att detta var buskul. Efter en timme i solen, lite telefonsnack med V bestämde jag mig för att ist för terrängpasset köra ett "brick-crossfit pass":

3 runder på tid 
2,3 km cykel
900m löpning, 
20 höga svingar
20 push ups 
20 situps
vila 2:00

Det gick bra och var skönt när det var klart. Oscar och Karin hejade på under hela passet och grannarna, både vuxna och barn, funderade vad vi höll på med. Några citat

"Håller du på att ta livet av dig?" 
"Varför springer henne?"
"Varför cyklar hon då?"
Heja Mamma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar