lördag 18 maj 2013

Pig-luxation och tempoträning

Idag är det sista lördagskvällen i Storvreta, om en vecka sitter vi säkert helt utslagna i vår soffa på Börjegatan och pustar ut efter en lång flytt-dag. Vill ni hjälpa till att göra vår flytt snabbare så får ni gärna hjälpa till. Vi börjar fylla lastbilen 0930 på Himmelsvägen och beräknar börja bära upp allt på Börjegatan kring 11. Vi bjuder på tilltugg för de som bär minst 5 flyttlådor.

Igår körde Linda ett litet mini-triathlon innan jobbet. Hon cyklade först till Fyrishov, lämnade sin ryggsäck där och sprang till Röbospåret och körde lite intervaller och avslutade med simning. Själv hade jag en liten lugn dag med lätt cykling till och från jobbet.
Bilder från Röbospåret 0530Under gårdagskvällen så tog vi det ganska lugnt men strax innan Karin skulle lägga sig så gjorde hon illa sig när hon satte tig och tjurade samtidigt som jag höll i hennes arm. Jag kände hur det klickade till lite och märkte direkt att det var något på tog. Hon ville nu inte alls använda armen men somnade i Lindas famn i soffan. Efter ett tag flyttade vi henne till vår säng och då vaknade hon och grät - hon ville fortfarande inte använda sin arm. Med tanke på mina egna axelproblem så var jag orolig för hennes axel men kunde inte känna något problem med axelleden men det var uppenbart att något var på tog. Efter att hon vaknat, gråtit och somnat om ett par gånger så ringde vi tillslut 1177 kring 02 för att höra vad som kan ha hänt. Hon svarade direkt att det var en "pig-luxation" som tydligen är väldigt vanligt för barn och uppstår ofta när en förälder håller i armen och de sätter sig ned eller ramlar. Strålbenet luxerar i underarmen och barnet vill inte använda armen. Hon sa dock att vi kunde vänta med att träffa läkare tills imorgon bitti så länge hon sov vidare - vilket hon gjorde.

När vi vaknade så började vi göra oss redo för ett besök på barnakuten. När jag klädde på Karin så lyfte jag på hennes arm och vips så var det som om hon aldrig haft ont. Hon började direkt röra armen som vanligt och viftade, pekade och busade. Vi struntade nu i läkarbesöket och gjorde i ordning frukost istället.

Idag har vi packad ihop större delen av lägenheten, sista veckan kommer det kännas lite tomt men det känns skönt att vara redo för flytten när veckan börjar. Medan Linda packade lådor tillsammans med tjejerna efter frukost så var jag ute och cyklade. IK Fyris har träningshelg denna helg och på deras schema stod SMACK-rundan, 120 km landsvägstävling. Då jag bara har en tempocykel så kunde jag inte vara med på tävlingen utan lyckades istället dra ihop ett gäng som ville cykla lite tempo kring Uppsala. Jag mötte upp Samuel, en ny bekantskap, i Storvreta och jag förstod omgående att han var en cyklist av rang när han kröp ned i tempoställning och drog iväg i 45 km/h. Han körde Kalmar IM förra året och genomförde då cyklingen på 4:40, en tid som står sig bra mot de flesta proffs. Han har tidigare jobbat med cykelimport och hade alla gadgets och grejer man kan tänka sig behöva.

Vi körde på rätt bra i tempoställning från Storvreta till Nelins där vi skulle möta upp de andra och körde de 20 kilometrarna på 33 minuter. Vi han snacka lite längs vägen och jag fick lite tips & tricks kring min cykel, sittställning och träningstänk - toppen! Vid Nelins möttes vi av tre andra från klubben, bland annat "barnvagnsmannen". När vi körde KM löpning, 10 km för några veckor sedan så sprang han in på en tid under 40 min, med två barn i springvagnen framför sig - imponerande!

Vi drog norrut från Uppsala och det tog ett tag innan vi hittade en passande fart. Jag och Samuel låg längst fram och jag fick jobba ordentligt i tempoställningen i motvinden. Efter drygt 3 mil så valde två att vända och köra hem. Jag började nu känna mig ganska sliten i benen och la mig bakom Samuel och Martin. Vi trummade vidare och vände efter drygt 6 mil och körde en liten sväng via Husby och sen tillbaka längs E4:an. Det blev tillslut 10 mil på drygt 3 timmar med större delen i tempoställning. Några kortare bitar körde vi lite lugnare så det blev lite "intervall-karaktär" på långpasset.

Samuel som jag såg honom under hela dagen
Cykling är kul
Jag och barnvagnsmannen

När jag kom hem så hade tjejerna packat en del lådor och vi har fortsatt under hela eftermiddagen. Nu ska vi slappa i soffan och ladda inför morgondagen. Vi delar upp klubbens träningspass mellan oss, jag ska köra simning och core medan Linda ska köra terränglöpningspasset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar