torsdag 16 maj 2013

Massage

Efter några dagar med ganska mycket träning så var det idag dags för en välbehövlig massage. Jag har sedan början av året försökt att köra en massage per månad hos Ola på rehabcenter. Ola är fantastisk duktig på knåda igenom kroppen och få loss musklerna efter all träning. Det är ingen mysig och mjuk massage utan bitvis så får man bita ihop nät han går djupt in i musklerna. Efteråt är det dock alltid lika skönt och man känner direkt hur stela och ömma muskler lossnat. Om ni behöver en ordentligt idrottsmassage - kontakta Ola på MCW-gruppen. Fördelen med att få massage av samma person som ofta ser en träna på crossfit-boxen är att han ser hur jag genomför övningarna, vad jag kört mycket av om jag verkar stel på något sätt.

Idag var det allra mest ömt i hamstrings och vader, framförallt efter tisdagens korta intervaller på lunchen. Jag och Joel körde 4 x (600-400-200) längs ån med arbete:vila 1:1. Det var riktigt trötta ben på slutet, den korta vila efter 200 m intervallerna gjorde att det kändes ordentligt när man försökte trycka på i 600 m.
Efter lunchträningen och några timmars arbete så tog jag tåget till Arlanda för att åka till London på konferens. Jag och två kollegor hade bestämt oss för att delta på ett användargruppsmöte för verktyget som vi jobbar med dagligen. Det var en heldag med en rad olika föreläsare och det kändes riktigt bra att jag sprungit en sväng i Hyde Park och ätit en ordentligt frukost på hotellet innan för det blev en dag sittandes med pauser för kaffedrickande och maten bestod av enkla tilltugg.


Efter konferensen så tog vi flyget hem och jag var hemma strax före midnatt igår. Trots att jag bara var borta en natt så verkade det som att min plats i sängen inte fanns kvar...
Karin och Iselin bredde ut sig på "min" plats
Då jag var i London så testade Linda att ta med tjejerna på ett back-intervallpass. Hon packade med sig en liten picknick och cyklade upp till Tipp-Toppen med tjejerna. Hon började springa och tjejerna lekta glatt de första intervallerna. De vill dock vara med och springa efter en stund och Linda sprang de sista intervallerna tillsammans med tjejerna; med Karin på axlarna och med Iselin springandes bredvid. Det blev kanske inte världens bästa pass men det blev iallafall av och tjejerna hade riktigt kul.

Idag har jag kört ett kort crossfitpass på lunchen medan Linda körde ett ordentligt långpass tillsammans med Sanna innan jobbet. Hon har även cyklat till och från jobbet och hon börjar få upp riktigt bra fart på cykeln. Förra året så hade hon svårt att komma över 30 km/h på sin Felt men nu ligger hon och trampar i >40 km/h mellan Gamla Uppsala och Storvreta. Jag får hoppas på att jag hinner springa ikapp henne i Kalmar, för nu verkar hon både vassare i vattnet och på cykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar