torsdag 9 maj 2013

Lediga dagar

Denna vecka är en riktig återhämtningsvecka för mig. Jag har varken löptränat eller kört någon crossfit. Jag helvilade i söndags och i måndags. I tisdags cyklade jag till Fyrishov och simmade. Jag simmade även ett riktigt kort pass på onsdag morgon 30 minuter så jag vet knappt om det räknas. Idag har jag testat på lite försiktig löpskolning och backteknikträning men svullna fotleder och vrister som följd. Jag vill påstå att jag märker stor skillnad på slitaget och återhämtningen mellan denna långa distans(46km) och de mycket kortare pass jag vanligtvis kör (som längst 21 km). Att springa längre än två mil i detta fall längre än fyra sliter oerhört mycket på kroppen. Jag hade inte speciellt ont under själva loppen dock var jag inte så häftig när vi hade några km kvar till mål, men jag hade egentligen föreställt mig något mycket värre. Benen och övrig muskulatur var ok redan dagen efter men mina blåsor på fötterna, naglar som kommer att tappas och leder i fötterna har tagit mer stryk. Därav slutsatsen: Bra att jag inte gör detta ofta. Men nu har jag iaf testat sträckan en gång innan Kalmar så det känns bra. Nu blir det tillbaka till kortare kvalitetspass och ev. några lite längre distanser innan Augusti.
Nationalsång
H-O-C-K-E-Y hockey
Igår var Oscar och Iselin på Hockey-VM, Sverige-Norge. Iselin, som är född i Norge, tyckte sig ha tur eftersom hon kunde heja på båda lagen och således alltså vara glad oavsett vilka som än vann. Resultatet 5-1 till Sverige passade även pappan bra och Iselin lär ha sovit innan han startade bilen i Globen och kört ut ur parkeringsgaraget. Att hon var trött har det inte rådig några tvivel om idag då hennes humör varit likt en tonårings med fraser som:
-men du då... 
-kan du göra själv, eller: 
Mamma, du får välja själv... antingen ska jag ha en glass, eller en klubba... ?!

Karin har däremot varit på ett strålande humör sedan hon slog upp de två blå klockan 04:45 i morse.

Oscar och tjejerna har varit och besökt goda vänner men barn i samma ålder. Grillat korv, kollat hästar och gungat medan jag spenderat dagen tillsammans med delar av ULK, Uppsala löpar klubb, i OK- Linnés klubbstuga. Föreläsning och löpskolning stod på schemat. Föreläsningen hölls av Tobias Rollne som förutom sitt arbete i Sats kompetensteam också sedan några år tillbaka är med som tränare på springtime travel  resor. Mycket av vad som sades på föreläsningen var saker jag hört tidigare men som alltid tål dessa saker att upprepas och höras igen. Vi gjorde div löpskolningsövningar ( kändes sådär med mina rackarns naglar) och mycket fokus låg på löpning i upp- och nedförsbacke. Kul! Mindre kul är dock att mina vrister nu på kvällen är svullna och ömmar mer än i morse. Så typiskt, egentligen visste jag att det antagligen skulle bli så... är huvudet dumt får kroppen lida. Imorgon är det jobb igen. Men jag som slutar efter lunch får en kort dag innan helgen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar