måndag 6 maj 2013

Helgen utom tävlan...

Som Linda skrivit tidigare så har det varit full fart i helgen med Aros Marathon som den stora höjdpunkten. Jag tänkte skriva några rader om vad vi andra tre pysslat med under de senaste dagarna.

Medan Linda gock omkring och nervositets-kissade i lördags morse så åkte jag, Iselin, Karin och Iselins kompis Natalie till Risby och kollade på när korna släpptes ut. jag har aldrig varit på ko-släpp tidigare men Linda var på kosläpp med Iselin för tre år sedan på en av Arlas gårdar(tror jag) och då var det massvis med folk och väldigt svårt att komma nära. Nu var det istället släpp hemma hos en av Lindas kollegor och det var inte allt mycket folk utan vi kunde stå precis vid grinden till hagen. Det fanns även kattungar och lamm att titta på medan vi fikade bullar och kalvadans - en toppenstart på dagens. Resten av lördagens spenderades på vägen mot Enköping för att heja på Linda.
Muhhh!


Igår så började vi med att åka till Fullerö naturreservat för att vara med på Friluftsfrämjandets dag. Linda hjälpte till vid "blom-stationen" och vi andra tog det mest lugnt i solen. Sofia och Iselin gick ned till Fyrisån och paddlade lite kanot. Efter några timmar i solskenet åkte vi hem och jag begav mig iväg på helgens cykelpass. Tidigare i veckan kände jag mig lite trött och seg men efter att jag vilat torsdag och lördag så kände jag mig pigg i kroppen igen. Jag fick med mig två glada triathleter på min runda, vilket jag var glad för. Det var riktigt jobbiga vindar och vi turades om att dra. Mitt mål var att köra drygt 90 km på under 3 timmar vilket vi klarade. Det var riktigt skönt ute och det var årets första runda i kortbyxor och t-shirt - härligt!
Fia och Iselin körde tipspromenad
En glad Karin i solen

Gårdagens vägbeskrivning och sällskap
Medan jag cyklade så var Iselin på maskerad-kalas med Monster High tema hos en klasskamrat. Hon kom hem så där härligt "socker-hög" och glad.

Efter Lindas två tävlingar förra veckan så är det min tur att tävla denna vecka. Imorgon ska jag springa The Run där MCW crossfit ställer upp med ett lag. Det är 10 km riktigt tuff terräng i Sunnersta, ska bli spännande att se hur det går. Det är svårt att sätta någon målsättning på tuffa terränglopp, men sub 50 borde vara möjligt. Det blir ingen speciell uppladdning inför loppet utan det rullar på som vanligt. Jag cyklade in i morse i motvinden och körde ett simpass. Simningen börjar kännas allt bättre och jag ser med spänning fram emot att få prova simma öppet vatten med våtdräkten. Morgonens pass såg ut enligt följande:

200 m insim
4 x 50 m teknik (Stålmannen, droppen, knutna nävar, skovel)
400 arm, 200 fritt, 2 x 50 ben
300 arm, 150 fritt, 50 ben
200 arm, 100 fritt, 50 ben
100 arm, 50 fritt, 50 ben

2 kommentarer:

 1. Simma med våtdräkt är en underbar känsla! Hjäpler till väldigt mycket i vattnet!

  Hur går det med löpargruppen? Har du något populärt pass du vill dela med dig av? Vi ska börja köra löpargrupper på gymmet, jag ska ha de två första, spånar lite grann, ska ju passa alla. Tänker mig någon form av intervallpass med lite löpskolsövningar som uppvärm. Något upplägg som fungerat väldigt bra hos er?

  Ha det gott och lycka till på tävlingen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina,
   Kul att ni ska köra löpskolning, jag svara gärna på frågor om du har funderingar. Jag skrev lite om våra 6 löppass som vi körde, du hittade dem här:

   http://jarnekarna.blogspot.se/search/label/l%C3%B6pskolning

   Vi körde en 6 veckors cykel och alla förbättrade sin löpteknik och sin 3km tid.
   Jag hade följande struktur på passen
   uppvärmning
   löpteknik/löpskolning
   löpskolningsintervaller
   vanliga intervaller
   nedvarvningar

   Radera