måndag 27 maj 2013

Flyttat!

Så var vi åter igen Uppsala-bor. Flytten har överlag gått riktigt bra och det känns riktigt bra att äntligen flyttat. Vi har gått och väntat på detta sedan vi bestämde oss för att köpa lägenheten i slutet av förra året. Det började dock med lite strul i fredags. På väg till mäklaren för att slutföra köpet så fick jag ett sms av lastbilen.se där vi hyrt en tung lastbil som vår vän Henrik, med C-körkort, skulle köra hela flyttlasset i. Nu var dock lastbilen trasig och uthyraren menade att de inte hade något som helst åtagande att ordna en annan till oss, vi hade ju inte skrivit ett kontrakt utan bara bokat. Hon berättade dock att de hade en lastbil i Gävle som jag kunde hyra. Jag tyckte då att de kunde hämta den åt mig så jag kunde hämta den hos dem, då det var de som skapat problemet. Det gick dock inte och jag orkade inte bråka med dem. Nu bokade jag istället en stor släpvagn, som dock var mycket mindre än lastbilen (11m2 istället för 34m2).

Det var dock inga problem att avsluta köpet och det kändes riktigt bra och spännande att åka från mäklaren med nycklarna till lägenheten. Nu var den vår! Linda åkte dit direkt och lämnade av lite tavlor som vi packat i bilen dagen innan innan hon hämtade tjejerna. Jag jobbade vidare under eftermiddagen och möte tjejerna på Börjegatan som kom med lite mer grejer efter jobbet. Det tog 6 min att cykla från jobbet till lägenheten så nu kan jag inte längre räkna cykling t.o.r från jobbet som träning utan nu kommer vi behöva cykla mer på kvällarna.

               När vi var i lägenheten båda två bestämde vi att vi skulle ta och måla vardagsrummet, tjejernas sovrum och hallen innan vi packar upp allt. Som vanligt är det full fart när vi gör något så vi åkte direkt till Uppsala Färg och köpte allt som behövdes för uppfräschningen. Därefter vidare till OKQ8 för att hämta släpvagnen och sen ut till Storvreta för att börja packa. Då vi nu var tvungen att köra flera lass så bestämde vi att jag skulle köra lådor och annat plock på fredag kväll. Jag lastade släpet fullt med lådor och körde in till stan och började bära. Det blev riktigt jobbigt då det inte finns någon hiss.
Fredagens lass
I lördags morse var vi upp i ottan, som vanligt, och började packa ned de sista grejerna innan vi började lasta släpet med alla möbler. Henrik, som är världsmästare på att fylla släp, kom och hjälpte till att maximera mängden möbler i släpvagnen. Moster Barbro och syster Fia kom också och hjälpte till att bära, packa, passa barn och slänga grejer. Barbro kunde inte förstå varför vi hade 4x 10 kg sandsäckar i lägenheten som hon fick i uppdrag att tömma/slänga - har inte alla sandsäckar hemma?
Välpackat!
Det var länge osäkert om vi skulle få med oss alla saker på ett körning men som tur var så kom Petra&Peter med deras WV pick-up och plockade med de sista sakerna så att vi kunde lämna Storvreta med alla våra saker. På Börjegatan mötte Ola, Kristian, Viktoria och Kristoffer oss och det gick riktigt fort att bära upp alla möbler.

Som brukligt är så bjöd vi all flytthjälp på mat men inte den traditionella flyttpizzan utan Linda hade ordnat lite mat från Primaten, vilket var riktigt gott och uppskattat. Haloumi-pizzor, pulled pork, kycklingklubbor och cole-slaw rundades av med morotskaka, chokladkaka och "Colting-bollar" på vår härliga innegård.

Flytt-lunch
Mys i solen
Efter maten så tog jag med mig Karin och lämnade tillbaka släpet och passade på att svänga förbi hos Kristian, Anna och Ester för lite barnkalas - Ester fyllde 2 i torsdags. Medan vi kalasade så packade Linda och Viktoria upp lite grejer i köket och började maskera i vardagsrummet som vi sen målade första varvet under kvällen.
Vardagsrummet
Iselins rum, ska målas under veckan
Iselin målade lite...
Karins rum
I går hade vi tänkt att blanda måleri, upp-packning och träning men vi kände direkt på morgonen att träningen nog skulle göra mer skada än nytta i all flytt-stress så vi höll oss hemma och ordnade vidare i lägenheten hela dagen istället. Fortsatte att packa upp, ordna i förrådet, spackla & maskera i Iselins rum som ska målas ikväll och fick ett kort besök av Anna, Tyra och Anton.

1 kommentar:

  1. Härligt att det gick så bra med de lilla släpet ändå. En trapp tycktes ialla fall jag gå i när jag bar, dock fattades de en hiss ;)
    Kram/Sofia

    SvaraRadera