lördag 27 april 2013

Vårstädning, cykling och håltagning

Den 4:e januari var senaste gången som jag sprang ett längre löppass, drygt 15 km. Sedan dess har det inte alls blivit särskilt mycket löpning på grund av sprickan i knät som jag drog på mig vid min cykelkrasch i början av februari. Den senaste månaden har jag dock kommit gång igen och kört lite kortare löppass. Igår så ville jag testa lite på hur knät känns vid längre distanser och hur "distansformen är. Det kändes faktiskt riktigt bra och knät var inte till så mycket besvär. 16 km i 4:30 tempo, ett bra kvitto på att jag träningen går bra, trots att jag inte sprungit så mycket. När jag sprang i januari så höll jag 4:45 och fick slita ordentligt. Igår sprang jag med en ganska behaglig känsla.
Trött å glad...
Förra veckan så körde jag lördagscykling med IK Fyris så denna vecka var Lindas tur. Hon hade även bjudit med sina kompisar Victoria och Diana och de körde, tillsammans med ett tiotal till, 60 km i vårsolen. Medan Linda cyklade så var jag med tjejerna på MCW där det varit vårstädning idag. Vi började 09 och målet var att gå igenom hela gymmet; tvätta av riggar, smörja roddmaskiner, borsta stänger, dammsuga, skura osv. Vi passade även på att måla våra boxar, med hjälp av alla barn och riva en vägg för att få lite med träningsyta.
CykelgängetVi var dock inte kvar tills det blev klart då Iselin hade avslutning på simskolan kl 12. Hon har varit riktigt duktig och tycker att det är roligt och fick sitt första simmärke, doppingen. Vår första plan var att åka hem efter simskolan och att jag skulle köra ett cykelpass på eftermiddagen men vi bestämde istället att vi skulle ta det lugn tillsammans på stan. Vi började att fika i solskenet tillsammans med Anna och Ester Leijon. Sen gick vi till Mattsons guld för att låta Iselin ta hål i öronen. Hon har velat göra det ett tag nu men varit lite orolig för att det skulle göra ont. När vi väl var på väg att göra det föra några veckor sedan så blev vi avrådda då hon gick på simskola en gång i veckan vilket inte var så bra under läkningen. Men nu när simskolan var över så passade vi på. Hon var lite nervös med tjejen som tog håll var riktigt bra.
Busungerna vid Fågelsången

Vi avslutade dagen på stan med att shoppa. Först gick Linda loss på Åhlens och skaffade lite nya vår-/sommarkläder. Sen så skaffade jag mig lite nya kläder på Holmlunds. Att shoppa är minst lika jobbigt som träna, provrum är mer energikrävande än hårda intervaller. Nästa gång vi ska handla så ska jag ta med mig några Vitargo gel och se till att stoppa i mig en sån var 20:e minut för att inte gå för låg.

Trötta med nöjda med dagens åkte vi hem och hann bara med att ge tjejerna middag innan de skulle sova. Vi har käkat en riktigt härlig middag i lugn och ro nu, lammytterfilé, ungsrostad sötpotatis och en fetaostkräm, som bara jag åt då Linda kör en strikt paleo-månad.

Hoppas att även ni haft en härlig lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar