lördag 6 april 2013

Tävlingstankar och magstrul

Igår när jag cyklade hem från jobbet så gick det riktigt trögt i motvinden och jag började tänka på hur väderberoende min målsättning i Kalmar är. Om det skulle blåsa som det gjorde igår, kring 7-8 m/s så blir det svårt att snitta över 30 km/h och cykla under 6 timmar. Förra året körde jag och Linda ett långpass runt Storsjön hemma i Östersund med ordentlig motvind under lite drygt halva passet. Vår snittfart på det passet blev 24 km/h och i motvinden hade vi svårt att hålla 20 km/h. Med den snittfarten så tar cyklingen i Kalmar 7.5 timmar. Om det blåser så pass mycket så kommer säkert även simningen gå mycket långsammare än vad jag hoppats. Löpningen är inte riktigt lika väder-beroende men om de andra två grenarna tar mycket längre tid så kommer man vara betydligt tröttare när man lämnar cykeln för 42 km löpning. Jag hoppas verkligen att det blir lika bra väder på Kalmar Ironman i år som det var förra året.

Idag körde jag årets första riktigt cykelpass och det var en del vind idag också. Men det kändes mycket bättre än igår och jag låg på en snittfart kring 37 km/h under mina intervaller. Det blev drygt 90 min på cykeln med ett intervall-block med veckans långa CFE-intervaller i mitten

Bike:  Repeat 3k, recover 2:00, until form/pace deteriorates

De första 4 intervallerna gick riktigt bra men när jag vände upp rakt mot vinden på den sista (6:e) så kände jag hur orken tröt och farten på den sista var inte särskilt hög. Satt i tempo-ställning under alla intervaller, vilket inte är så bekvämt. Jag ska göra några justeringar inför nästa pass för att försöka hitta en bekvämare ställning, idag är jag långt ifrån att orka sitta i tempoställning i 18 mil.
Full fart frammåt...
Linda hade tänkt att köra två löppass idag, ett lite längre och lugnare in till Uppsala för att sen köra ett lite snabbare pass med Victoria efter lunch. Hon hann dock bara drygt 10 km av det första passet innan hennes mage gav upp. Den hämtade sig inte så det andra passet blev inställt. Hon brukar inte ha några som helst problem med magen vid löpning men en kombination av påskhelgens "dåliga" mat och att hon sprang lite längre än vad hon gjort på några månader ligger nog bakom det.  

Vi har även hunnit med att kika in på garaget och heja på alla kämpar så körde sista deltävlingen av Crossfit Open idag och ta en lunch tillsammans med Kristian. 
Emil in action

Karin och farmor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar