tisdag 16 april 2013

Löpskolning del 5

Igår var det dags för näst sista veckans i vårens löpskolning med MCW. Progressionen i kursen har nu börjat plana ut och det var inte så stor skillnad på löpskolningsintervallerna denna vecka mot förra. Deltagarna fick nu istället välja en kadens som kändes mest behaglig för dem själva.

Vi började dock men att jag filmade alla deltarna när de sprang "som de vill" på löparbanan. Under passets gång så gick jag igenom varje deltagares löpsteg i slow-motion och överlag såg det väldigt bra ut. Jag filmade även deltagarna vid det andra passet och det har blivit en riktigt stor skillnad sedan dess vilket gör coachen glad! Nästa vecka så ska vi köra ett testlopp igen, precis som vi gjorde första veckan för att se om vi fått någon förbättring under dessa 6 veckor, vilket jag är övertygad att vi fått.

Själv har jag börjat veckan i full fart och har vi denna stund genomfört 6 träningspass av lite varierande kvalitét. Igår så blev det 2 x cykling, crossfit, simning och löpskolning och idag blev det ett ritkigt bra intervallerpass på löparbanorna tillsammans med min kollega Joel. När jag simmade igår så kom jag på vad det störta problemet med simningen är. Det är att det alltid är så nära till duschen, det är så lätt att bara kliva upp och avbryta passet. När man springer och cyklar så är det ofta under den sista biten som man ledsnar och då är den snabbaste vägen hem att fortsätta springa/cykla tills man är hemma. Jag behöver verkligen jobba med disciplinen i bassängen och även försöka hitta mer variation i mina simpass.

Linda hade en ganska lugn dag igår men hon har kört två pass ute på gården nu när tjejerna lagt sig, löpintervaller och en CFE-WOD

Run: Repeat :30 on, :30 off until form/pace deteriorates

CFE STRENGTH & CONDITIONING WOD:
3 Rounds For Time Of:
Run 400m
12 - Pull Ups
25 - KB Swings (16 kg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar