söndag 21 april 2013

Länge sedan sist

Ja, nu är det länge sedan sist jag bloggade. Jo, jag lever och mår bra, det har varit fullt upp på alla håll och kanter så bloggandet har därför lagts på Oscar.

Flytten närmar sig och förra veckan var vi och tittade på lägenheten igen. Vi köpte den i oktober med inflytt den 2 maj. De gamla ägarna ska flytta in i en nyproducerad lägenhet, deras inflytt blev försenad så nu är det nya datumet helgen den 25-26/5. Detta passar egentligen oss bättre eftersom tjejerna ska gå kvar på skola och förskola ute i Storvreta tills Iselin får sommarlov den 12/6. Därefter kommer jag och tjejerna att vara lediga till slutet av augusti då vi hoppas att Karin får en förskoleplats i stan. Annars får vi ett problem... Ännu har jag inte hört något från kommunen men jag tror att det är i slutet av april man får besked om platsfördelningen så nu är det bara att hålla tummarna.

Lägenheten är sig lik, den är byggd i slutet av 50-talen men det mesta är renoverat sedan dess. Det finns naturligtvis massor att göra men eftersom varken jag eller Oscar är speciellt (läs inte alls) intresserade av inredning så har vi bestämt oss för att först flytta in och sedan känna efter vad vi vill och behöver göra. Just nu känns det som köket är det man först borde göra något åt, det är nämligen ganska litet. Men för att renovera detta skulle det krävas att vi flyttar en vägg och innan vi gör sådant så ska vi både betala av lite på topplånet och prata med de som kan. Nästa vår har vi sagt som rimligt. I och med flytten så blir det lite extra grejer att hänga i fingrarna här hemma, vi har redan börjat att rensa ur, sälja och slänga en del saker. Detta känns bra så slipper vi ta allt på en gång när det väl är dags.

Tjejerna mår bra och äntligen har Karin börjat att sova, både i sin egen säng och lite längre på morgonen. Längre innebär nödvändigtvis inte speciellt länge. Men nu har hon sovit till strax innan 6  några dagar de senaste veckorna och inte vaknat före 05.00 någon dag. Kors i taket! Åhh så skönt! Att hon också sover i sin egen säng gör att jag sover bättre och känner mig mer utvilad vilket är helt underbart och något man behöver. Vi hade några dagars fight med henne för att uppnå detta men nu verkar det som om hon gett med sig.

Träningen flyter på och äntligen har våren kommit till Uppsala. Efter vår Disneylandresa total kraschade min mage när jag försökte att springa men nu verkar det som att den stabiliserat sig igen. Ja tack till paleo(till största del) och nej tack till annat. Idag har jag cyklat och sprungit. Började med att cykla in till Uppsala för att vara med på Mantra Sports långdistanslöpning.  Till en början hade jag gott om tid och började därför tvätta och klä på Karin, detta resulterade naturligtvis i att jag fick tokbråttom och fick trampa på som en galning in till stan. Väl där väntade Snabb-Jenny som behövde "sträcka-ut" efter gårdagens spring-cross tävling på Djurgården där hon kom in på en andra placering. Mycket duktig mao.  Ingemar och några andra möte upp och vi gav oss i väg i lugn och fin takt. Jag surrade med Jenny det första varvet och med Ingemar det andra. Ingemar är en mycket rutinerad löpare som gärna kommer med goda råd och tips. Vi pratade lite om att det var länge sedan jag sprungit långt och att det inte är speciellt lång tid kvar till Uppsala- Enköping 47 km (4 maj). Ingemar avrådd mig att springa hela sträckan eftersom jag inte har tillräckligt många mil i kroppen och jag funderar på att följa hans råd. 47 km är långt och man kan också välja att bryta efter halva sträckan. Får se hur det blir. Söndagslöpningarna med "Mantra" är en runda på 7 km ( idag 6km eftersom det är mycket vatten och vi kortade av för att slippa det värsta) där man kan springa valfritt antal varv. Jag sprang 3 varv alltså 18 km innan jag återigen hoppade på cykeln för att ta en liten omväg hem Cyklingen gick bra och sammanlagt med morgonens runda blev det 57 km cykel och 18 km löpning.

Oscar körde långpass med IK Fyris Triathlon igår och har haft vilodag idag. Det var det första gemensamma långpasset för Triathlonklubben och det var riktigt bra uppslutning. Det blev en lagom runda i lagom fart och trevliga diskussion i klungan. Bland annat träffade han på Jenni som har en egen blogg om träning, familj och det eviga pusslanden. Läs gärna hennes reflektioner och tankar kring gårdagens cykelpass här, Oscar körde först själv 20 km in till samlingsplatsen och sen 50 km till med klubben.

Idag har han spenderat dagens med barnen medan jag tränade. De har städat bilen, tvättat cyklar och lekt i lekparken. När jag kom tillbaka från träningen gick vi och "våldsgästade" Anna och Henrik med familj. Trevligt att komma ut och träffa vänner. Nu sitter jag trött i soffan och tänkte snart ta kväll, imorgon är en ny vecka med nya utmaningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar